Címlap Sport Majdnem kibúj...

Majdnem kibújtak a pécsi lányok a török félhold árnyékából

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem sok híja volt, hogy a pécsi női kosárlabdacsapat újabb nagy bravúrt hajtson végre az Európa Kupában: a Nesibe Aydin elleni párharc első mérkőzésén hősies küzdelemben maradt alul az NKA Universitas PEAC. Mindent kiadtak magukból Wentzel Nóriék.

Nem volt szerencséje a pécsi csapatnak az egyenes kieséses szakaszban, hiszen nagyon erős ellenfelet kapott. A török Nesibe Aydin az élmezőnybe tartozik hazája bajnokságában, és a lehetőségeikkel kapcsolatban elég annyit megjegyezni, hogy mindkét amerikai légiósuk, Alaina Coates és Jessica Thomas is WNBA-játékos.

Ennek ellenére a csoportkörben, ahol szintén találkozott egymással a két együttes, az NKA Universitas PEAC le tudta győzni a Nesibét – ez volt a törökök egyetlen veresége a sorozatban! Talán emiatt is vette most nagyon komolyan a meccset a vendégcsapat, amely kiválóan kezdett, és a második negyed közepén úgy tűnt, hogy döntésre is vitte a dolgot: 16-32 volt az állás…

Ekkor bizony nem sokat adtunk volna egy pécsi győzelemért, de még egy szoros meccsért sem!

Pedig az lett belőle! A pécsi lányok ugyanis nem hagyták magukat, és szép lassan visszakapaszkodtak. Annak ellenére, hogy a harmadik negyed közepén elveszítették egyik legjobbjukat, Chelsea Nelsont: az amerikai légiós bokasérülést szenvedett, ölben kellett levinni a pályáról, és már nem is tudott visszajönni. Hősies küzdelem lett így ebből a meccsből! Kiss Virág keményen dolgozott a palánk alatt, aminek előbb egyenlítés (47-47), majd hazai vezetés lett az eredménye – nagyot dobbant a pécsi szív! Amikor pedig négy perccel a vége előtt Dudásová triplája, majd duplája után 63-61 volt ide, már nagyon reménykedtünk a győzelemben.

S ha a litván Nacickaite nem az utolsó negyedben kerül ihletett formába, akkor meg is lett volna! De ez a tíz perc sajnos az övé volt, betalált mindenhonnan, egymaga tizenkét pontot szerzett (az egész mérkőzésen összesen tizennégyet…), közte három triplát. Az utolsót 68-68-nál vágta be, negyven másodperccel a meccs vége előtt. Volt még elég idő ahhoz, hogy egy jó hármassal egalizáljanak a pécsi lányok, de Wentzel dobásánál a gyűrűn, és nem a gyűrűben landolt a labda, így 71-68-ra a Nesibe Aydin nyert.

A párharc visszavágójára december 22-én kerül sor Ankarában.

NKA Universitas PEAC–Nesibe Aydin 68-71 (12-23, 20-18, 13-6, 23-24)

Női kosárlabda Európa Kupa, legjobb 16-ba jutásért, 1. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Nikola Perlic (horvát), Indré Balnyonité (litván), Bojan Jovanic (bosnyák). NKA Universitas PEAC: Dudásová 5/3, Wentzel 8, Marshall 19/9, Nelson 13, Kiss V. 18/3. Csere: Brajkovic 1, Szücs R. 4/3, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Nesibe Aydin: Thomas 14/3, Eldas 10/6, Coklar 4, Nacickaite 14/9, Coates 21. Csere: Yildizhan 2, Uygül 2, Duman 4/3. Vezetőedző: Erman Okerman.

Jó úton haladnak a pécsi lányok, hogy valóra váljanak az álmok

Fotók: Rébay Viktor