Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tizedik fordulót követően sem talált még legyőzőre a PMFC labdarúgócsapata, amely ma Siófokon szerzett pontot. A jó szereplésnek, és persze a riválisok botlásainak köszönhetően a pécsiek már a tabella élén állnak – megelőzve például az MTK-t és a Diósgyőrt is!

Tíz forduló után azért már körvonalazódni szoktak az erőviszonyok. Nos, ha ebből indulunk ki, akkor a PMFC nyilván körülbelül ott van, ahol lennie kell: jelen pillanatban a tabella élén! Hogy ez meddig marad így, senki sem tudja, de az eddig látottak alapján, az MTK és a Diósgyőr botlásait figyelve kijelenthető, akár valami nagy dobásra is képesek lehetnek a pécsi srácok. Nem mindig az nyer ugyanis bajnokságot, akinek papíron a legerősebb a kerete!

De ne szaladjunk ennyire előre! A mai forduló során Siófokon vendégeskedett a PMFC, ahol tovább nyújtotta veretlenségi sorozatát, miután 0-0-s döntetlenre végzett. Mivel az MTK nagy meglepetésre ismét kikapott (Nyíregyházán 2-0-ra), a két csapat helyet cserélt: immár a pécsiek vezetik az NB II. tabelláját!

A vasárnap a Diósgyőrt nagy bravúrral két vállra fektető Szentlőrinc közel állt az újabb szép eredményhez, hiszen a 88. percben még 1-0-ra vezetett Csákváron. Alig volt már vissza valami a meccsből, ez a rövidke idő azonban pont elég volt egy totális összeomláshoz: a hazaiak berámoltak két gólt, amivel fordítottak és nyertek.

A három baranyai csapat közül egynek azért összejött a győzelem, a HR-Rent Kozármisleny hazai pályán behúzta a Békéscsaba elleni meccsét. Nagyon megdolgoztak ezért a sikerért a mislenyiek, akik a második félidő elején betaláltak, ez az egy gól pedig elég is volt. Ennek a fontos sikernek köszönhetően feljebb is léptek a tabellán, már nincsenek az utolsó háromban.

Eredmények: Siófok–PMFC 0-0, Csákvár–Szentlőrinc 2-1 (gólszerzők: Vaskó 88. és 92. perc, ill. Szabó M. 28. perc – 11-esből), HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1-0 (gólszerző: Kosznovszky 50. perc).

Nem néz ki rosszul az NB II-es tabella: a mezőny egyetlen veretlen csapata az élen álló PMFC!