Juhász Olivérnek nem sok idő jutott az élvonalba igyekvő felnőtt csapat kispadján (Fotó: PVSK)
Címlap Sport Már nem Juhás...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Pécstől elszenvedett súlyos, 25 pontos vereségnek, no meg az előtte begyűjtött két fiaskónak meglett az eredménye a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatánál: Juhász Olivér közös megegyezéssel távozott posztjáról. Tizenkét hónap alatt ő volt a harmadik…

Azt, hogy valami nem stimmel a PVSK-Veolia csapatánál, a vak is láthatta. Az NKA Pécs elleni városi derbin, ami presztízscsata volt a javából, nagyon kikaptak a vasutasok (83-58 lett a végeredmény), de ez csak a hab volt a tortán, hiszen korábban már a BKG és a MAFC otthonában is alulmaradtak. Tizenhárom bajnokin kétségtelenül nagyon sok a három vereség egy olyan együttestől, amely bivalyerős kerettel, válogatott és A-csoportot megjárt játékosokkal vágott neki a szezonnak, s amelynek a célja egyértelmű, meg akarja nyerni a bajnokságot és vissza akar kerülni az élvonalba!

Nos, az még nem kizárt, hogy ez sikerül a PVSK-nak, de az már biztos, hogy nem Juhász Olivér viszi vissza a legjobbak közé. A klub hivatalos honlapja így fogalmaz: „Az NKA Pécs elleni vereséget követően a szakember és klubunk vezetősége arra az álláspontra jutott, hogy az edző kérésére, közös megegyezéssel megszüntetjük Juhász Olivér vezetőedzői megbízatását.”

– Sajnos világossá vált, hogy a csapat egy része és köztem megbomlott a kémia – mondta a döntés után Juhász Olivér. – Több játékos nem fogadott el engem, és csak nagyon kis mértékben valósították meg azt, amit kértem tőlük. Számomra mindig a klubérdek az első, az pedig azt diktálja, hogy fel kell jutni az A csoportba. Világosan látom, hogy ez jelen körülmények között az én személyemmel nem garantált, így átadom a lehetőséget másnak, aki talán más módszereket használva sikerre viszi a csapatot.

Korrekt és őszinte, ezt szoktuk meg Juhász Olivértől! Az utóbbi egy-két hónapban egyébként már lehetett hallani, hogy néhány játékos egója túlzottan nagy, a vezetőedző tekintélye pedig nincs a megfelelő szinten – nem kérdés, ha egy ilyen fontos szezonban nem húz mindenki teljes erővel egy irányba, annak csak ez lehet a vége.

Érdemes megjegyezni, hogy a PVSK-t Csirke Ferenc 2019 decemberi menesztése óta már négy vezetőedző irányította! Dragan Alekszics húzta a legtovább, a bajnoki bronzérmet szerző Csirke után kinevezett szakembertől 2021 decemberében, tehát két év után váltak meg, hogy aztán jöjjön Andrija Csirics, akitől néhány hónap múlva (2022 áprilisában) búcsúztak is, majd az élvonalbeli szezon végére szerződtették a horvát mestert, Drazsen Brajkovicsot. Miután vele sem jött össze a bentmaradás, az új idényre Juhász Olivér kapott bizalmat, akitől ugye most váltak meg.

Mindebből egyetlen következtetést lehet levonni: nem feltétlenül az edzőkön kell elverni a port! A vezetőség kapitális hibákat vétett az utóbbi időszakban, hiszen képtelen volt arra, hogy az adott feladathoz jó szakembert válasszon – ennek issza mostanában a levét a szebb napokat is látott PVSK. Hozzátesszük, nem csak a kosarasoknál megy ez így, hanem a focistáknál is egymásnak adják a kilincset az edzők, Reith Róbert, Kósa Sándor, Tóth Máté és Mink Olivér sem tudott a vasutasoktól nyugdíjba menni.

Kíváncsian várjuk a folytatást.

A PVSK labdarúgócsapatánál zajló folyamatokat így látta a közelmúltban a Zeus Baranya