Egyértelműen a pécsiek voltak jobbak a visszavágón is, Smailbegovic 6 pontot tett a közösbe (Fotó: FIBA)
Címlap Sport Megcsinálták ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai győzelem után idegenben, Skóciában is megverték ellenfelüket, a Caledonia Gladiators együttesét a pécsi kosaraslányok, ezzel pedig bejutottak a legjobb 16 közé az Európa Kupában. Jöhet a következő kör és a következő ellenfél!

Nem feltétlenül a skót csapat volt a legoptimálisabb ellenfél ebben a szakaszban, hiszen jó drágán jó messzire kellett utazni, de az kétségtelen tény, hogy az erőviszonyok legalább a pécsi lányoknak kedveztek. A párharc első mérkőzésén, az NKA Arénában Weninger Virágék meg is mutatták, hogy melyik a jobb együttes, hiszen 75-51-re nyertek, és ezután sejteni lehetett, hogy a visszavágón sem lesz probléma. Nem is volt: az első három negyedet megnyerte az NKA Universitas Pécs, amely harminc perc után 48-35-re vezetett, és végül 61-50-re győzött.

Az NKA Universitas Pécs ezzel ismét bejutott a legjobb 16 közé az Európa Kupában, ami nagyon szép teljesítmény. Az biztos, hogy a következő körben keményebb ellenféllel találkoznak a lányok, de képesek ők a nagyobb feladatok megoldására is!

Jovan Gorec: – Örülök, hogy megnyertük ezt a mérkőzést is! Érthető, és számítottam is rá, hogy a hazai nagyarányú győzelem tudatában picit dekoncentráltak leszünk, de azért végig kontrolláltuk a pályán történteket, és fontos győzelmet arattunk. Remélem, Adenike sérülése nem súlyos!

Caledonia Gladiators–NKA Universitas Pécs 50-61 (19-23, 10-12, 6-13, 15-13)

Nőikosárlabda Európa Kupa, legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés, East Kilbride. Caledonia Gladiators: Roscoe 7, Robb 2, Pujol Lluch 3, McGarrachan 6, Brown 9. Csere: Lewis, Omer-Jones, Lo Sylla 7, James 4, N’Diaye 8, Handy 4. Vezetőedző: Miguel Ortega. NKA Universitas Pécs: Tadic 8, Wallace 14/6, Weninger 3/3, Mérész 11, Williams 6. Csere: Smailbegovic 6/6, Rátkai 2, Simon Zs., Kiss A. 7, Olawuyi, Laczkó 4. Vezetőedző: Jovan Gorec.