Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évek óta leukémiával küzd a Bologna labdarúgócsapatának szerb származású vezetőedzője, Szinisa Mihajlovics. A szakember jelenleg kórházban van, így a pályán nem örülhetett együtt csapatával az Inter felett aratott győzelem után. A játékosok viszont elvitték neki az örömöt – el is sírta magát.

Ismét vezetőedzője nélkül ért el nagy sikert a Bologna: szerdán hazai pályán 2-1-re legyőzte a bajnoki címre hajtó Intert. A szerb tréner, Szinisa Mihajlovics egészségügyi okokból nem lehetett ott a mérkőzésen, leukémiája miatt újabb kezelést kell kapnia, ezért kórházban van.

Csapata természetesen nem felejtette el a mestert! A játékosok és a stáb elmentek a kórházhoz, ahol aztán Mihajlovics ablaka alatt ünnepelték együtt a sikert – erőt adva neki. Az akció láthatóan meghatotta a trénert, aki annak idején a pályán kőkemény játékos volt, el is sírta magát.

„Szeretlek titeket, srácok” – kiabálta le ablakából Mihajlovics.

A most 53 éves edző 2019-ben jelentette be először, hogy beteg. Kemoterápiás kezelést kapott és csontvelő-átültetésen is átesett. Az állapota ennek köszönhetően javult, úgy tűnt, teljesen felépült, vissza is térhetett a pálya szélére. Néhány hete azonban ismét arról beszélt, hogy kezeléseket kell kapnia, emiatt kórházba került.

„Láthatják, mennyire bátor ez a betegség, hogy olyasvalakit támad meg újra, mint én. Itt vagyok, ha az első lecke nem volt elég, kaphat még egyet. Ez az élet rendje, egyszer fent, egyszer lent, vannak lyukak, amikbe az ember beleeshet, de mindig erőt kell meríteni és visszatérni” – nyilatkozta Mihajlovics, majd így folytatta: „Tudom, hogy a srácok nem hagynak cserben, én velük küzdök, ők pedig értem fognak. A szurkolókat is arra kérem, hogy támogassák őket, hamarosan én is visszatérek”.

Így legyen!