Címlap Sport Megint odacsa...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadik meccsét is megnyerte az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a nemzetközi porondon, az Európa Kupában: a pécsi lányok ezúttal a török Hatay otthonában győztek nagy csatában.

Nagyon jól muzsikálnak Kiss Virágék az Európa Kupában, hiszen a csoportkör rajtján győztek a bolgár Beroe vendégeként, aztán hazai pályán két vállra fektették az izraeli Elitzur Ramlát, majd most a Hatay együttesét is felülmúlták. Mindenki tisztában volt vele, hogy nem lesz egyszerű nyerni Törökországban, de a lányok hatalmasat harcoltak, aminek meglett az eredménye. A mérkőzés végig nagyon szoros volt, azonban többnyire az NKA Universitas PEAC akarata érvényesült, amely végül 64-56-ra győzött.

Jovan Gorec: – Mindig nehéz Törökországban játszani, most is egy jó játékosokból álló csapattal találkoztunk. Próbáltunk a rendelkezésünkre álló két napban kellően felkészülni, és ha nem is játszottunk ma a megszokott energiával, de a végén jó döntéseket hoztunk. Heti kétmeccses ritmusban vagyunk, nagyon fontosak ezek a győzelmek!

A B-csoportot három forduló után az NKA Universitas PEAC vezeti három győzelemmel, ami bravúr a javából, a második helyen az Elitzur Ramla áll 2/1-gyel, a harmadik a Hatay 1/2-vel, a negyedik a Beroe 0/3-mal.

HATAY BB SPOR–NKA Universitas PEAC 56-64 (16-18, 13-14, 17-16, 10-16)

Nőikosárlabda Európa Kupa, B-csoport, 3. forduló. Hatay, 100 néző. V.: Simeonidis (görög), Cavar (bosnyák), Mumini (koszovói). Hatay: Akbas 7/3, E. Prince 15, A. Prince 13, Basaran 4, Gatling 17. Csere: Sahin, Akgun, Canitez, Kepenc. Edző: Ekin Bas. NKA Universitas PEAC: Katanics 4, Wentzel, Calhoun 23/21, Burdick 14, Kiss V. 12/6. Csere: Simon Zs. 5/3, Szücs R., Sanchez 6/6. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka.