Címlap Sport Megnyerték a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai blama után idegenben javított az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a Vasas elleni párharcban: nyertek a pécsi lányok, és ezzel kiharcolták a harmadik összecsapást.

Bár nyilván nem könnyű motiváltnak lenni akkor, amikor a cél, a négy közé jutás és ezzel együtt az éremszerzés lehetősége elúszott, a szezon ettől még nem ért véget, és egyáltalán nem mindegy, hogy a pécsi kosaraslányok az ötödik, vagy éppen a nyolcadik helyen zárnak. Az előbbi elfogadható eredmény, hovatovább nagyjából a realitást tükrözi, az utóbbi viszont egyértelműen csalódást keltő pozíció lenne.

Nos, úgy tűnik, Jovan Gorec együttese átérezte, hogy igenis meg kell mutatnia, jobb csapat, mint a Vasas – még úgy is, hogy betegség miatt a felnőtt válogatott Wentzel Nóra nem léphetett pályára. Az idegenbeli mérkőzés ugyan nem volt sétagalopp, a hazaiak nem adták könnyen a bőrüket, a meccs végére azért szép lassan érvényesült Kiss Virágék akarata. A nagyszünetben 39-39-re állt a találkozó, a harmadik negyed végén viszont már nyolc ponttal a pécsiek vezettek (62-54), hogy aztán az utolsó felvonásban tovább nőjön a különbség: a végeredmény 84-66 lett.

A párharc állása 1-1, a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre április 12-én, szerdán kerül sor Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

Vasas Akadémia–NKA Universitas PEAC 66-84 (21-23, 18-16, 15-23, 12-22)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5–8. helyért, 2. mérkőzés. Vasas Akadémia: Budacsik 9/3, Tóth O. 2, Smailbegovic 9, Papp 8/3, Salamon 5/3. Csere: Nunn 10, Pardee 18/6, Madar K., Szerencsés, Madar E. 5, Van Rijs. Vezetőedző: Milos Pavlovics. NKA Universitas PEAC: Laczkó 10/3, Katanic 4, Gwathmey 4, Calhoun 19/6, Kiss V. 26. Csere: Simon Zs. 14/12, Sanchez 5/3, Szücs R., Olawuyi 2, Rátkai, Pap, Kötő. Vezetőedző: Jovan Gorec.