Hatalmas volt az öröm a PMFC öltözőjében a meccs után, ami nem csoda: nagyon sokat érhet ez a győzelem!
Címlap Sport Megragadta az...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Reméljük, hogy betyáros hajrába kezdett bele a PMFC labdarúgócsapata azzal, hogy egy nagyon fontos mérkőzésen hazai pályán legyűrte a Tiszakécskét. A lényeg: a pécsi srácok már nincsenek kieső helyen, de ez még nem garancia arra, hogy bentmaradnak!

Nagyon fontos bajnokit játszott ma délután a PMFC, amely az egyik közvetlen riválisát, a Tiszakécskét fogadta. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ezt a meccset meg kell nyerni, különben szép lassan búcsút lehet inteni a bentmaradásnak.

Jó volt látni, hogy a pécsi srácok is átérezték a helyzet súlyát. Az elejétől kezdve küzdöttek, harcoltak, s bár a látványos, jó játék elmaradt (nem is erre volt szükség), a győzelmet érő egy gól megszületett: Terbe lőtte a 32. percben. A folytatásban azt a PMFC-t látták a szurkolók, amelynek nagyon nehéz gólt lőni, a vendégek nem találtak fogást Helesfayékon, így Mátyus János csapata behúzta azt a meccset.

Az első tavaszi győzelemnek köszönhetően a PMFC már nincs kieső helyen, ugyanis a Gyirmót egy hosszabbításban szerzett Adamcsek-góllal megverte a BVSC-t. Hat meccs van még vissza a bajnokságból, a pécsi fiúknak a folytatásban is nagyon oda kell tenniük magukat annak érdekében, hogy megkapaszkodjanak a másodosztályban!

PMFC–Tiszakécske 1-0 (1-0)

Labdarúgó NB II., 28. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Vörös Dániel). PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó M. (Hadaró, 72.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 72.). Vezetőedző: Mátyus János. Tiszakécske: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián (Fodor, a szünetben), Valencsik – Torvund, Kállai (Kryvotsiuk, 72.), Kocsis (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) – Vajda (Takács, 88.), Balázs B. – Cipf. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Terbe (32.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Dél-nyugati csoportjában a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc nagyon rossz napot fogott ki, értékes két pontot elhullajtott a bentmaradásért küzdő Szekszárd otthonában. A 0-0-s eredmény bizony sokba kerülhet a végelszámolásnál.

A PTE-PEAC nagy győzelmet aratott a Böde Dánielt is bevető Paks II. otthonában. A kiváló csatár ugyan betalált kétszer is, ám a pécsi csapatban ott voltak a Gelencsér testvérek: Bálint és Gergő is duplázott, így 2-4 lett a meccs végeredménye. A Mohácsi TE sem kapott ki, értékes pontot szerzett az MTK II. vendégeként.

Eredmények: Szekszárd–Szentlőrinc 0-0, Paks II.–PTE-PEAC 2-4 (gólszerzők: Böde 9., 72., ill. Gelencsér B. 43., 85., Gelencsér G. 61., 94.), MTK II.–Mohácsi TE 0-0.