Címlap Sport Megszorongatt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jó volt a hangulat a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában, ahol az NKA Universitas PEAC női kosarasai a francia Villeneuve d’Ascq csapatát fogadták az Európa Kupa nyolcaddöntőjében: sajnos a bravúr elmaradt, elsősorban azért, mert a hazaiak túl sokat hibáztak.

Az igaz, hogy a francia bajnokság éllovasát fogadták a pécsi lányok, amelyben Kennedy Burke révén WNBA-s játékos is szerepel, ebből kiindulva pedig egyértelműen a vendégek tűntek esélyesebbnek, ugyanakkor az előző körben a London Lions együttese hazai pályán nyerni tudott ellenük. Vagyis volt esély a győzelemre, de azzal mindenki tisztában volt, hogy ehhez a tudásuk legjavát kell nyújtaniuk Kiss Virágéknak.

Na, pont ez az, ami ezúttal hiányzott! És nem Kiss Virágon, vagy éppen Wentzel Nórán múlt: a két magyar válogatott játékos ugyanis mindent megtett a sikerért, előbbi 20, utóbbi 18 ponttal zárt. Ha csak megközelítik ezt a légiósok, valószínűleg simán nyer az NKA Universitas PEAC, de mindent elmond a külföldiek teljesítményéről, hogy négyen (Burdick, Calhoun, Katanic, Sanchez) összesen 13 pontot hoztak össze…

Ennek ellenére is volt sansz a győzelemre, hiszen a 32. percben 54-57-et mutatott az eredményjelző, vagyis karnyújtásnyira voltak a franciák. A PTE Brass Band fúvósai remek hangulatot csináltak, a szurkolók is minden tőlük telhetőt megtettek – nem rajtuk múlott, hogy nem sikerült utolérni az ellenfelet. Túl sok volt a bosszantó hiba, túl sok volt az eladott labda, aminek aztán nem lehetett más a vége, mint az, hogy a Villeneuve d’Ascq mindezt kihasználja, és végül magabiztosan, 74-66-ra behúzta a meccset. Kár érte, mert sokkal több volt benne!

A párharcnak azonban még nincs vége, hiszen február 1-jén jön a visszavágó – igaz, Franciaországban csoda kellene ahhoz, hogy ezt a hátrányt ledolgozzák a pécsi lányok.

Az NKA Universitas PEAC-ra ráadásul két nap múlva újabb hatalmas csata vár, hiszen szombaton (18.00) a DVTK látogat a Nemzeti Kosárlabda Akadémiára! Akkor is szükség lesz minden szurkolóra!

NKA Universitas PEAC–Villeneuve d’Ascq LM 66-74 (13-12, 21-24, 16-19, 16-19)
Nőikosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 950 néző. Vezette: Haris Bijedic (bosnyák), Cisil Güngör (török), Goran Stojancevic (bosnyák). NKA Universitas PEAC: Katanic 2, Wentzel 18/3, Calhoun 7/3, Burdick 4, Kiss V. 20. Csere: Simon Zs. 8/6, Szücs R. 7/3, Sanchez. Vezetőedző: Jovan Gorec. Villeneuve d’Ascq LM: Smalls 24/9, Diaby 6, Abdelkader 2, Burke 15/6, Salaun 12/6. Csere: Djekoundade 8, Hirsch 4, Diallo 3/3. Vezetőedző: Kevin Jean-Pierre Fauchois.

Fotó: NKA Universitas PEAC