Címlap Sport Megvan a tize...

Megvan a tizedik győzelmük a pécsi női kosarasoknak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt sétagalopp a Vasas Akadémia elleni hazai bajnoki, de egyáltalán nem baj, ha egy győzelemért meg kell dolgozni! A lényeg, hogy nyert a pécsi női kosárcsapat, s ezzel továbbra is ott van az élbolyban.

A legutóbbi két mérkőzés nem úgy sült el a pécsi női kosarasok számára, ahogy szerették volna, hiszen előbb az ELTE BEAC Újbuda, majd a DVTK otthonában is kikaptak. Ezután nagyon fontos volt a Vasas Akadémia elleni hazai bajnoki, amelyet feltétlenül hoznia kellett az NKA Universitas PEAC-nak. Hozta is: a két csapat szoros meccset játszott, a harmadik negyed végén még csak 4 ponttal (64-60) vezetett Csirke Ferenc együttese, ám az utolsó felvonásban már nem volt pardon, s ennek köszönhetően végül 87-73-ra győzött. A pécsi csapat legjobbja ezúttal Tyaunna Marshall volt, aki nagyon megszórta magát, 25 ponttal zárta a találkozót.

– Gratulálok a lányoknak és gratulálok a Vasasnak is, hiszen egy jó mérkőzést játszottunk – értékelt Csirke Ferenc. – Múlt héten elég mély gödörbe kerültünk, azonban azóta új időszak kezdődött abból a szempontból, hogy tudtunk edzeni. Nagyon az elején járunk még a munkának, és úgy érzem, rossz hatást gyakorolt ránk, amikor megtudtuk, hogy három hiányzója is van a Vasasnak, mert talán egy kicsit elhittük, hogy könnyű lesz a mérkőzés. Sok olyan hibát vétettünk védekezésben, amelyeket fokozatosan ki kell javítanunk. A szezon első felében alapjában véve jó volt a defenzív játékunk, amihez most hiányzik az egyéni fizikum, illetve a csapatvédekezésünk is hagy kívánnivalót maga után. Támadásban nagy gondok nem voltak, bár sok üres helyzetet kihagytunk.

– Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy tudtuk, nyernünk kell. Egy kicsit küszködősre sikeredett a találkozó, de megesik az ilyesmi. A védekezésünkön kellett javítanunk, és még inkább csapatként küzdenünk a győzelemért – nyilatkozta a mérkőzés legjobbja, Tyaunna Marshall.

NKA Universitas PEAC–Vasas Akadémia 87-73 (27-23, 18-17, 19-20, 23-13)

NKA Universitas PEAC: Dudásová 7/3, Wentzel 14, Marshall 25/9, Nelson 8, Kiss V. 21. Csere: Selcova 2, Laczkó 1, Szücs 7/3, Brajkovic, Olawuyi 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Vasas Akadémia: Smailbegovic 17/6, Tóth 6, Pusztai 21, Madár E. 2, Heljic 2. Csere: Madár K. 5, Szerencsés 7, Salamon 6, Dúl T. 5/3, Radócz 2. Vezetőedző: Milos Pavlovic.