A kozármislenyi csapat a tizenkettedik győzelmét szerezte meg ebben a szezonban – nem kis teljesítmény! (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Mi lesz ebből...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A HR-Rent Kozármisleny NB II-es csapata élt a lehetőséggel, és hazai pályán legyőzte a sereghajtó Mosonmagyaróvárt. A bentmaradásért küzdő PMFC közel állt a pontszerzéshez Csákváron, de végül kikapott, így már kieső helyen van – rettentő csúnya így a tabella! Az NB III-ban magabiztosan nyert a Szentlőrinc.

A kozármislenyi csapat a szezon eddigi részében nyújtott remek teljesítményének köszönhetően eljutott odáig, hogy mindenki esélyesként tekintett rá a Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokin. Aczél Zoltán együttese nem is hagyta ki a ziccert, legyőzte a sereghajtót – persze ezúttal is alaposan meg kellett dolgozni a három pontért. Az első félidőben Kirchner révén szerzett vezetést a HR-Rent Kozármisleny, majd a másodikban Daru megduplázta az előnyt, ám a vendégek hamar szépítettek. A folytatásban már nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, így végül 2-1-es sikert ünnepelhettek a kék-fehérek.

HR-Rent Kozármisleny–Mosonmagyaróvár 2-1 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 25. forduló. Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 700 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás). HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke P., Horváth D., Füredi, Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á. (Nagy M., 70.), Tóth Z. (Daru, 58.), Kirchner (Bor, 82.) – Horváth P. (Schuszter, 70.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Mosonmagyaróvár: Auerbach – Simita, Czingráber, Tullner, Horváth K. – Vukaszovics, Radics (Gáncs, 82.) – Máris, Szabó B. (Bekker, 82.), Csóka D. (Illés D., 66.) – Puhtyejev (Szendeff, 66.). Vezetőedző: Nagy Ádám.

Gólszerzők: Kirchner (36.), Daru (64.), ill. Radics (68.).

A bentmaradásért harcoló, és egyre rosszabb helyzetben lévő PMFC számára már minden meccs élet-halál harc. A piros-feketék Csákváron az egyik közvetlen riválisukkal találkoztak, és nagyon sokat ért volna egy pontszerzés, hát még egy győzelem. Sajnos nem jött össze. A múlt héten kiállított Mátyus Jánost nélkülöző pécsi csapat nagyon közel állt a 0-0-s végeredményhez, nem sok volt már hátra a mérkőzésből, amikor a 88. percben Simon András betalált, és ezzel megnyerte a meccset a házigazdáknak.

A vereség miatt a PMFC immár kieső helyen áll: lecsúszott a 15. pozícióba. Lassan el kell hinnünk, hogy ebből még búcsú is lehet.

Csákvár–PMFC 1-0

Labdarúgó-NB II., 25. forduló. Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont. Vezette: Sipos Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter). PMFC: Varasdi – Terbe, Pejovic, Rácz L., Hadaró (Majnovics, 82.) – Hudák, Harsányi I. (Tóth-Gábor K., 89.) – Lacza (Vas B., a szünetben), Szabó M., Miknyóczki – Gera Z. (Rácz B., 56.). Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.

Gólszerző: Simon A. (88.).

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában tavasszal először játszott idegenben a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc, de egyáltalán nem szeppent meg attól, hogy vendégként kell megszereznie a három pontot. A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában az első félidőben a belső védő, Sághy brillírozott, aki két gólt fejelt, a második játékrészben pedig betalált Medgyesi és Csörgő is, így végül 4-0-ra győztek a piros-feketék.

A másik két NB III-as baranyai csapatnak nem volt ilyen jó napja. A PTE-PEAC-nak hazai pályán le kellett volna gyűrnie a Fehérvár II. együttesét, ám nem kis meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett. A Mohácsi TE a Paks II. vendége volt, és 3-1-re kikapott.