A Budafok elveszítette a veretlenségét, a kozármislenyi srácok pedig nagyot ünnepelhettek az öltözőben (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Micsoda kozár...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak nagyon szerethető csapat ez a mislenyi, hanem eredményes is: az Aczél Zoltán által irányított NB II-es baranyai együttes újabb bravúrt hajtott végre azzal, hogy 2-1-re nyert Budafokon. A PMFC sem maradt pont nélkül, a piros-feketék ikszeltek a Gyirmóttal.

A tavaszi szezonban, még Márton Gábor irányításával elindult valami a HR-Rent Kozármislenynél, ami aztán úgy is folytatódott, hogy időközben edzőt váltottak a csapatnál, Aczél Zoltán vette át a karmesteri pálcát. Egész egyszerűen jó mostanában mislenyi szurkolónak lenni: a kiesés ellen küzdő, lesajnált együttesből olyan betyáros, izmos gárda vált, akitől most már mindenki tart az NB II-ben!

Rögtön hozzátesszük, a leglényegesebb az, hogy a mislenyi srácok pedig senkitől sem tartanak. Kétségtelen, az első öt forduló eredményei alapján az éllovas Budafok volt a ma délutáni bajnoki esélyese, de borítékolható volt, hogy a vendégeknek is lesz sanszuk a pontszerzésre. Volt is, éltek is vele: bár a Budafok került előnybe az első félidő hajrájában, postafordultával egyenlített Aczél Zoltán együttese Kozics Barnabás révén. A szünet után aztán sokáig 1-1-re állt a meccs, majd a 83. percben jött Horváth Péter, aki higgadtan lőtt a kapuba, s ezzel kicsikarta csapatának a győzelmet (1-2)!

A másik baranyai csapat, a PMFC hazai pályán játszott, s a piros-feketék előtt nagy lehetőség adódott a három pont megszerzésére, ugyanis a rosszul rajtoló, nyeretlen Gyirmótot fogadták. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb – a vendégek pedig tényleg rágós falatnak bizonyultak. A 19 órakor kezdődő esti mérkőzésen a pécsiek jóval többet tettek a győzelemért, mint az ellenfél, de hiába igyekeztek, hiába lőttek kapura bátran távolról is, nem tudtak gólt szerezni. A hajrában emberelőnybe kerültek, ám ez sem segített, a hátralévő tíz perc nem volt elég ahhoz, hogy mattolják a Gyirmótot, így maradt a 0-0.

Az NB II-es tabella egyébként egészen jól fest hat fordulót követően! Győzelmének köszönhetően ugyanis a HR-Rent Kozármisleny feljött a harmadik helyre (12 pont), míg az ugyancsak 12 pontos PMFC az ötödik pozíciót foglalja el. Nagyon szépen kezdték az őszi szezont a baranyai csapatok!

Eredmények: Budafok–HR-Rent Kozármisleny 1-2 (gólszerzők: Kovács D. 40. perc – 11-esből, ill. Kozics 42. perc, Horváth P. 83. perc), PMFC–Gyirmót FC Győr 0-0 (kiállítva: Soltész 82. perc).