Manhercz az utolsó pillanatban rátűzte, a labda pedig átvánszorgott a gólvonalon – nekünk ez egy gyönyörű gól volt! (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Címlap Sport Micsoda meccs...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatosan futott a címvédő spanyolok után a magyar férfivízilabda-válogatott a Japánban zajló vizes világbajnokságon, és addig hajtotta ellenfelét, amíg utol nem érte, sőt, le nem győzte! Ott vagyunk a döntőben!

Hatalmas mérkőzést játszott a magyar válogatott a spanyolokkal, ez egy emlékezetes csata volt! A világbajnoki elődöntőben szinte végig vezetett az ellenfél, a 17. percben már hárommal is (4-7), de Varga Zsolt együttese egyetlen pillanatra sem adta fel. Az utolsó két negyedben sokáig az volt a forgatókönyv, hogy feljöttünk mínusz egyre, aztán a címvédő lőtt egy gólt, majd megint mínusz egy, újabb kapott gól… Egészen addig, amíg 10-11-nél ki nem védekeztünk egy támadást, majd Vámos betalált, amivel egyenlítettünk!

Az utolsó két perc libabőrös volt! Kontra ellenünk, aztán a spanyol támadás végén befújt emberhátrány – de mindent túléltünk. Az ellenfél lövését sikerült blokkolni, hogy aztán legyen 16 másodpercünk egy gólra, ami döntőt ér! Az utolsó pillanatban Manhercz szinte lehetetlen szögből ellőtte, Aguirre hóna alatt pedig becsusszant a labda, ez pedig a videózás után is gól volt – 12-11-re megnyertük a meccset!

A magyar válogatott ezzel bejutott a világbajnoki döntőbe, ahol a görögökkel találkozik majd. A győzelem ráadásul nemcsak döntőt ért, hanem olimpiai részvételt is, Zalánkiék kvalifikálták magukat a párizsi olimpiára!

Végeredmény: Magyarország–Spanyolország 12-11 (3-3, 1-3, 3-2, 5-3)

Magyar gólszerzők: Manhercz 3, Zalánki 2, Vigvári, Varga D., Jansik 2, Angyal, Német, Vámos.