Milák a döntő után kiült a medence szélére, és élvezte a pillanatot (Fotó: Szabó Miklós)
Címlap Sport Milák Kristóf...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus, hihetetlen úszással örvendeztette meg az Duna Arénába kilátogató ötezer magyar szurkolót Milák Kristók, aki a 200 pillangó döntőjében új világcsúccsal lett világbajnok. Ugyanitt Kenderesi Tamás a hatodik helyen ért célba.

Elképesztő: 1:50.34, ez az új világcsúcs! Hogy kinek a nevéhez fűződik? Ugye, mondanunk sem kell!

Milák Kristóf lenyűgöző volt a 200 pille döntőjében. Az első méterektől kezdve az élen száguldott, nem csak az ellenfeleket előzte meg, hanem a világrekordot jelentő piros vonalat is, és ezt a félelmetes tempót végig tudta tartani – hogy aztán világcsúccsal elsőként csapjon a célba!

– Ez az otthonom! Több mint négyezer fantasztikus drukker van itt, aki csak miattam jött ki, elképesztő! – mondta Milák a döntőt követően az M4 Sportnak. – Fantasztikus ez az egész… Abban a pillanatban, ahogy felálltam a rajtkőre, se kép, se hang, mintha egy álomban lennék. Három évet kellett várnom rá, hogy a saját legjobbamat meg tudjam úszni, de összejött!

A 200 pillangó döntőjében pécsi kedvencünknek, Kenderesi Tamásnak is szurkolhattunk. Sajnos a dobogó ezúttal nem jött össze a PSN Zrt./Sportiskola kiválóságának, de nagyot küzdött, s végül 1:55.20-as idővel hatodik lett.

Milák szenzációsan úszott, óriási volt a hangulat a Duna Arénában (Fotó: Szabó Miklós)

A parádés úszás megtekinthető ITT!!!