Pécsi oldalon az akarat nem, a jó játék azonban hiányzott ezen a mérkőzésen, így pedig elmaradt a győzelem
Címlap Sport Minden adott ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas csatát, és körömrágós izgalmakat hozott az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat bajnokija a Kaposvár ellen. Az NKA Universitas Pécs telt ház előtt küzdött a győzelemért, ami végül sajnos elmaradt: a néhány másodperccel a meccs vége előtt elengedett dobás sikert ért volna, ám a labda nem süllyedt el a gyűrűben.

Azt ismét jó volt látni, hogy a Falco elleni mérkőzés után most, a Kaposvár elleni derbin is ki lehetett volna rakni a telt ház táblát – 1300 szurkoló volt kíváncsi erre a meccsre. Jöttek jócskán Somogyból, mintegy 150-en szurkoltak a kedvenceknek, a többiek pedig értelemszerűen a pécsi srácok sikeréért szorítottak.

Maga a mérkőzés, nincs mit szépíteni, nem volt egy szemkápráztató előadás. Nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon, a pécsi srácok pedig sehogy sem tudták elkapni a ritmust, meg sem közelítették azt a teljesítményt, amire egyébként képesek. Persze ebbe biztosan belejátszott, hogy a felnőtt válogatottba behívott Meleg Gergő sérülés miatt nem volt bevethető, meg aztán a tét sem volt kicsi – ezt a bajnokit ugyanis mindenképpen meg kellett volna nyerni hazai pályán.

Gyengébb játék ide vagy oda, volt rá sansz! A vendégek nagyon sokáig vezettek, ám az utolsó negyed elején felcsillant a remény: Luzsajics triplájával már a pécsi srácok voltak előnyben (52-51), aztán Nikolic is bevágott egy duplát, s úgy tűnt, sínen van a csapat. Egy bökkenő volt: a Kaposvár három hármassal válaszolt! Kezdődött újra az üldözés, és a hazaiak utol is érték ellenfelüket, így aztán az utolsó perc 67-67-ről indult. A néha kicsit somogyi srácoknak érzett játékvezetők adtak két büntetőt a vendégeknek (11,8 másodperccel a meccs vége előtt), amelyekből Jackson csak egyet értékesített, a lepattanót pedig megszerezte az NKA Universitas Pécs, így támadhatott a győzelemért. Nem sok híja volt, hogy meglegyen, ugyanis 67-68-nál az üresen hagyott Manjgafic ráemelte a triplát, a labda azonban nem a gyűrűben, hanem a tövén landolt, így a meccs végén a kaposvári szurkolók járhattak örömtáncot.

Ha már szóba kerültek a vendég drukkerek, érdemes megjegyezni, hogy távozásuk előtt összeszedték az összes szemetet a szektorukban, és leadták a biztonsági személyzetnek. Le a kalappal!

Goran Tadic: – Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! A két csapat között a különbséget elsősorban az eladott labdák száma jelentette, továbbá az, hogy támadásban nem volt ritmusa a játékunknak. Így is megvolt a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük a meccset, volt hozzá egy dobásunk a végén, sajnos nem sikerült. Nagyon fájó ez a vereség hazai pályán!

Kovács Péter: – Olyan meccset játszottunk, amilyenre számítottunk, kemény volt, és a védekezés dominált. Sajnos a második félidőben volt néhány egy-két perces rövidzárlatunk, amikor a vendégek megléptek, ennek ellenére át tudtuk venni a vezetést, ám kulcspillanatokban rendre hibáztunk, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Kaposvárnak!

Dalibor Damjanovic: – Először is szeretném kiemelni Szőke Bálint teljesítményét, aki nagyon fiatal játékos, mégis csapatunk legjobbja volt! A mérkőzés elején nyújtott teljesítményünkkel nem voltam elégedett, túl kevés támadó lepattanót szedtünk. A folytatásban már jobban játszottunk, el is húztunk a hazaiaktól, ám sajnos visszaengedtük őket a meccsbe. A végén szerencsénk is volt, mert bár felhívtam a figyelmet arra, hogy a pécsiek kettes számú játékosa, Manjgafic nem maradhat szabadon, mert ő a legjobb dobójuk, mégis így történt, de kihagyta a hármast. Nagy köszönet a játékosaimnak, mert látszott rajtuk, hogy meg akarják nyerni ezt a meccset. Ez egy nagy győzelem!

Szőke Bálint: – Gratulálok a csapatomnak! Küzdős mérkőzést játszottunk, erre is számítottunk. Nem kezdtünk jól, ám a folytatásban sikerült szintet lépnünk, ez pedig elég volt a győzelemhez.

NKA Universitas Pécs–Kometa Kaposvári KK 67-69 (16-17, 10-11, 21-23, 20-18)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 15. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1300 néző. Vezette: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Horváth Csongor Béla. NKA Universitas Pécs: Lukácsi 1, Nikolic 18/6, Kovács P. 3, Durmo 18/3, Manjgafic 16/6. Csere: Luzsajics 6/6, Kerpel-Fronius, Benke, Herger, Lados 3, Scherer 2. Vezetőedző: Goran Tadic. Kometa Kaposvári KK: Krnjajski, Paár 6/6, Abell 19/6, Jackson 7, Jean-Marie 12. Csere: Halmai 1, Bogdán 2, Koprivica 2, Eaddy 15/6, Szőke 5/3. Vezetőedző: Dalibor Damjanovic.