Címlap Sport Minden ízében...

Minden ízében pécsi lesz a PEAC-Pécs női csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsi edzői stábbal, a városhoz kötődő játékosokkal és az Euroligában is edződött légióssal vág neki a 2020/2021-es idénynek a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata.

A PEAC-Pécs vezetőedzője a férfi vonalon nagyon sikeres Csirke Ferenc lesz, akinek a munkáját Szentendrei Áron segíti. A két pécsi szakember évek óta együtt dolgozik, összeszokott, jól működő párost alkot, s most a helyi női csapatnál talált új kihívásokat. A játékosok erőnlétéért a Rátgéber Akadémiáról érkező Nikola Obrenovic felel.

Ami a játékoskeretet illeti:

országos kuriózumként a csapat 90 (!) százalékát a pécsi kosárlabda-kultúrában kinevelődött sportolók alkotják!

A PEAC-Pécsnek sikerült egyben tartania értékeit, maradt az együttesnél Sarok Nikolett, Wentzel Nóra, Kaposi Pálma és Sánta Petra. Két hazatérő is van, Szücs Réka és Kiss Virág is csatlakozott a kerethez: a 25 éves Szücs, akire irányítóként számítanak, a DVTK-tól érkezik haza, a 22 éves, 193 cm magas Kiss, aki tagja a magyar válogatottnak, három év szekszárdi kitérő után ismét a Pécset erősíti magas poszton.

A 2020/2021-es idényben több, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett fiatal kap szerepet az NB I-es felnőtt mezőnyben: a PEAC-Pécs továbbra is számít tehetségei közül Habling Larára és Milica Popovicra (aki eddig Vojinovicként szerepelt). Felkerült az első csapathoz (szintén kosárlabda-magyarként) Ilina Selcova, továbbá az NB I B-ben szereplő együttes két erőssége, Hegedűs Rebeka és a legifjabb Szücs nővér, Luca is.

Jelen pillanatban egy légiósa van a PEAC-Pécsnek: center posztra Tijana Ajdukovic-Andusic érkezik. A 29 esztendős, 196 cm magas, rutinos játékos legutóbb Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban kosarazott, ahol az euroligás Girona erőssége volt.

A baranyai megyeszékhely nem lesz ismeretlen számára, hiszen tagja volt annak a pécsi csapatnak, amely 2013-ban bajnoki címet ünnepelhetett. Később euroligás topklubokban folytatta pályafutását, többek között a Szpartak Moszkva, az USK Praha és az Uniqa Sopron mezében ért el sikereket. Tavalyelőtt adott életet gyermekének, vele együtt érkezik majd Pécsre a délvidéki magyar többségű Bácskatopolyán született szerb válogatott kosárlabdázó.