A pécsiek nagyot küzdöttek, de a BVSC ellen sem tudtak győzni, így egyre nehezebb helyzetben vannak (Fotó: PMFC/Kurdi József)
Címlap Sport Mintha meg le...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon kellett volna a három pont a PMFC NB II-es labdarúgócsapatának, de ezúttal sem tudták megszerezni a piros-feketék: hazai pályán döntetleneztek a BVSC-Zuglóval. A másik baranyai, a HR-Rent Kozármisleny kikapott Szegeden, egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban pedig a Szentlőrinc egy (nem mindennapos) góllal győzött a PEAC ellen.

A bentmaradásért harcoló PMFC-nek nagyon kellett volna a győzelem a riválisnak számító BVSC-Zugló ellen. Az ilyen kiélezett csatákon nagyon fontos, hogy ki szerzi az első gólt, és a pécsi fiúk a 39. percben közel voltak ahhoz, hogy előnybe kerüljenek, ám Tóth-Gábor Kristóf elpuskázta a ziccert, nem tudott túljárni a vendégkapus eszén. A második félidő elején aztán jött a hidegzuhany, hiszen Szekszárdi büntetőt és piros lapot érően szabálytalankodott a 16-oson belül – a 11-est Hidi értékesítette is (0-1). A folytatásban nagyot küzdött a PMFC az egyenlítésért, amiért dicséret illeti. A 72. percben Hudák révén össze is jött a gól (1-1), de többre nem futotta a pécsiek erejéből, elsősorban azért nem, mert nem sokkal később Krausz is piros lapot kapott, sőt, még Mátyus János vezetőedzőt is kiállította Molnár Attila játékvezető.

PMFC–BVSC-Zugló 1-1 (0-0)

Labdarúgó-NB II., 24. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Vörös Dániel, Kiss Balázs). PMFC: Varasdi – Terbe, Szekszárdi, Pejovic, Hadaró (Majnovics, 60.) – Hudák, Krausz – Lacza (Bachesz, a szünetben), Harsányi (Rácz L., 79.), Miknyóczki (Szabó M., 60.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 86.). Vezetőedző: Mátyus János. BVSC-Zugló: Csenterics – Poór, Vinicius, Deutsch, Király – Hidi, Tóth K. – Ihrig-Farkas (Tóth L., 79.), Mitrovics (Szilágyi M., 79.), Kelemen (Mucsányi, 66.) – Bacsa. Vezetőedző: Szekeres Tamás.

Gólszerzők: Hudák (72.), ill. Hidi (52. – 11-esből).

Piros lap: Szekszárdi (50.), Krausz (76.), Mátyus János (76.).

A HR-Rent Kozármisleny a Szeged vendége volt ebben a fordulóban, s bár a vendégek derekasan küzdöttek, nem volt esélyük a győzelemre. A házigazdák már a 4. percben vezetést szereztek, ami meghatározta a meccs kimenetelét. Az első félidőben nem született több gól, a második elején azonban ismét betaláltak a szegediek, akik ezzel el is döntötték a találkozót.

Aczél Zoltán: – Tiszta szívből gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. Csapatom munkájával és hozzáállásával elégedett vagyok, de nem tudtunk felnőni a hazai csapathoz. A második félidőben nagyon szűken védekeztek, kontrákra rendezkedtek be. A korai hibánkat kihasználták, míg mi ötször kerültünk a szegedi védelem mögé, de nem tudtunk ezekből betalálni. Nagyon gyengén kezdtünk a szünet után, pontatlanul passzoltunk, 2-0 után pedig ügyesen lehozta a mérkőzést a területeket jól záró Szeged.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–HR Rent-Kozármisleny 2-0 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 24. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1278 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence Péter, Tőkés Róbert). Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, a szünetben) – Nyári (Földi, 91.), Bíró – Papp Á. (Óvári, 77.), Magyar, Palincsár (Gajdos, 67.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics. HR Rent-Kozármisleny: Lékai – Beke (Szabó B., 70.), Horváth D., Füredi (Bor, 81.), Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á. (Koszovscsuk, 81.), Nagy M. (Tóth Z., a szünetben), Kirchner – Daru (Horváth P., 64.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Papp Á. (4.), Bíró (50.).

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Dél-nyugati csoportjában a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc a bentmaradásért harcoló PEAC-ot fogadta. A mérkőzést egyetlen gól döntötte el, ami nem akármilyen volt: a vendégek kapusa, Paceka a csapattársához akart passzolni, de fejbe lőtte a közelben ólálkodó Novák Zsombort, akiről a kapu közepébe pattant a labda. Lehetett volna sokkal több gól is a meccsen, ám a hazaiak és a pécsiek is kihagytak egy-egy büntetőt az első félidőben, így a végeredmény 1-0 lett a Szentlőrinc javára.