Vaszilij Bacovic a podgoricai KK Studentski centartól érkezik, amellyel a legutóbbi szezonban negyeddöntőzött az ABA Ligában a Crvena Zvezda ellen
Címlap Sport Montenegrói v...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tapasztalt játékossal erősítette meg keretét az NB I. A csoportban, vagyis a legjobbak között a legutóbbi szezonban hatodik helyen végzett NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata: a montenegrói válogatott Vaszilij Bacovicot szerződtették.

A pécsi csapat a honlapján jelentette be az erősítést. Tapasztalt játékos érkezett az NKA Universitas Pécshez, hiszen a montenegrói Vaszilij Bacovic 28 éves, és amellett, hogy hazája élvonalában kosarazott, továbbá a válogatott keretének tagja, hosszú ideje játszott csapatával a nívós délszláv versenysorozatban, az ABA Ligában. A 208 centis center a podgoricai KK Studentski centartól, más néven SC Derbytől érkezik, amellyel a legutóbbi szezonban a végső győztes Crvena Zvezda ellen negyeddöntőt vívhatott az ABA Ligában!

– Nagy örömmel érkezem a pécsi csapathoz, mert úgy gondolom, hogy a klubban nagy lehetőségek rejlenek, ez pedig motivál engem – fogalmazott Bacovic. – Olyan együttesnél játszhatok, amelynek világos jövőképe van, és nagy ambícióval rendelkezik. Minden edzésen és mérkőzésen a maximumot szeretném nyújtani, folyamatosan fejlődni akarok, inspirálni a csapattársaimat, hogy közös erővel elérjük a céljainkat.