A szentlőrinci fiúk rangadót nyertek, a harmadik helyezett Dunaföldvár otthonában szerezték meg a három pontot (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Most sem mara...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC idegenben, a HR-Rent Kozármisleny pedig otthon szerzett egy pontot a labdarúgó NB II. 7. fordulójában, ezzel mindkét baranyai csapat ottmaradt az élbolyban. A Szentlőrinc rangadót nyert az NB III-ban, ahol fontos meccset húzott be a Mohács is.

A PMFC a legutóbbi négy bajnokijából hármat is döntetlennel zárt, ezért a szurkolók nagyon bíztak benne, hogy az újonc BVSC otthonában végre ismét győzelmet aratnak a kedvencek. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy nem lesz ez könnyű, főleg úgy nem, hogy Weitner Ádám együttesénél mintha folyamatosan be lenne húzva félig a kézifék: mennek előre, de csak módjával, fő a biztonság, aminek az az eredménye, hogy gólt alig lőnek, igaz, nem is nagyon kapnak (Helesfay mondjuk aranyat ér a kapuban). Pedig aranyigazság, hogy három döntetlen pontosan ugyanannyit ér, mint egy győzelem és két zacskó – más kérdés, hogy kétségtelenül jól néz ki, ha hosszú távon is veretlen egy csapat.

De visszakanyarodva a BVSC elleni meccsre: ugyanaz történt, mint a többin. Túl sok helyzete egyik csapatnak volt, a szurkolók nem rágták le a körmüket, szép lassan végigcsordogált a 90 perc, aminek a végén 0-0 lett az eredmény. Nehéz eldönteni, mit mondjon erre az ember: idegenben alapvetően szép az iksz, gratulálunk, csak ennél lassan több kell, fiúk!

A másik baranyai NB II-es csapat, a HR-Rent Kozármisleny más úton jár, s mint a példa mutatja, ez is lehet sikeres. Aczél Zoltán együttese belevaló, bátor futballt játszik, amivel sok drukkert állít maga mellé – nem mellesleg így is szépen csipegeti a pontokat. A mislenyi srácok ezúttal a Szegedet fogadták, amelyet erős, dobogóra való csapatként tartanak számon, ehhez képest a bajnoki végeredménye 1-1 lett! Az első félidőben a vendégek kapufáig jutottak el, hogy aztán a hajrában Molnár Ádin révén a hazaiak vezetést szerezzenek. A szünet után hamar egyenlítettek a vendégek, ezt követően itt is, ott is esett egy lesgól, de szabályos körülmények között már senki sem talált be, így maradt a döntetlen.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban rangadót nyert a Szentlőrinc, amely a harmadik helyezett Dunaföldvár otthonában lépett pályára. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy 0-0-val zárul a meccs, ám a hajrához érve Keresztes Bence lőtt egy hatalmas gólt, ami nagyon értékes három pontot hozott a lőrinciek konyhájára. A PTE-PEAC a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vendége volt, s ez a meccs bizony nagyon rosszul sült el a pécsiek számára: 4-0-s vereséget szenvedtek. A Mohács nagyon fontos mérkőzés nyert meg, hiszen az utolsó helyen álló Szekszárd otthonában csikarta ki a győzelmet.

Eredmények: BVSC-Zugló–PMFC 0-0, HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, Dunaföldvár–Szentlőrinc 0-1 (gólszerző: Keresztes 80. perc), Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–PTE-PEAC 4-0 (gólszerzők: Szellák 22. perc, Kövesdi 45. perc, Balogh Á. 69. perc – 11-esből, Tóth T. 72. perc), Szekszárd–Mohács 1-2 (gólszerzők: Tokody 94. perc, ill. Csernik 23. perc, Bohata 63. perc).