Címlap Sport Nagy csatában...

Nagy csatában kaptak ki a pécsi lányok a DVTK-tól

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első két negyed alapján abszolút a pécsi női kosarasoknak állt a zászló a DVTK elleni idegenbeli bajnokin, a folytatásra azonban sajnos elfogyott Csirke Ferenc együttese.

A bajnokság alapszakaszának félidejében, vagyis tizenegy forduló után 8-3-as mérleggel az előkelő harmadik helyen állt az NKA Universitas PEAC, csak a két euroligás csapat, a Sopron és a Szekszárd előzte meg. Az erőltetett menet, a hazai pontvadászattal párhuzamosan megvívott Európa Kupa-meccsek azonban már akkor éreztették hatásukat – jött a fáradtság, és sajnos jöttek a sérülések is.

Az alapszakaszból azóta már három kör lement, s ebből a három mérkőzésből csak a TFSE-MTK elleni hazai sikerült úgy, ahogy azt a pécsi szurkolók remélték. Az ELTE BEAC Újbuda otthonában ugyanis váratlanul és szokatlanul nagy pofont kapott a PEAC (74-45), majd most Miskolcon is alulmaradt. Igaz, ez a meccs teljesen másképp alakult! Az első két negyed alapján joggal bizakodtunk abban, hogy meglesz az idegenbeli siker, hiszen a nagyszünetben 12 ponttal, 36-24-re vezettek Kiss Virágék. A folytatásra azonban elfogyott az energia, amit kihasználtak a házigazdák: a harmadik negyed végére egyenlítettek (50-50), majd az utolsó felvonásban eldöntötték a mérkőzést a maguk javára.

Az NKA Universitas PEAC január 8-án újra pályán lesz, a Vasas Akadémiát fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

DVTK–NKA Universitas PEAC 75-68 (11-18, 13-18, 26-14, 25-18)

DVTK: Aho 5/3, Kányási 11/6, Jovanovic 15/3, Hayes 14, Kiss A. 9. Csere: Bernáth 4, Green 17, Tóth F. Vezetőedző: Völgyi Péter. NKA Universitas PEAC: Dudásová 21/15, Wentzel 2, Marshall 16/3, Nelson 6, Kiss V. 16/3. Csere: Szücs R. 5/3, Brajkovic 2, Selcova. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: DVTK