Nagy Viktor olimpiai bronzéremmel tette fel a koronát pályafutására – a spanyolok elleni meccs második félidejében egyáltalán nem kapott gólt! (Fotó: Nemzeti Sport)
Címlap Sport Nagy klasszis...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akárkinek az élménybeszámolóját hallgathatják végig holnap délután a vízilabdázás pécsi szerelmesei: az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kapus, Nagy Viktor jön az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába!

Közönségtalálkozót tartanak december 8-án, pénteken 16.00 órától Pécsett, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, amelyen a magyar vízilabdázás egyik meghatározó alakja, Nagy Viktor lesz a vendég. A 39 éves korábbi kapus a válogatott tagjaként csodálatos eredményeket ért el, a 2021-es tokiói olimpián bronzérmes lett, a 2013-as barcelonai világbajnokságon, valamint a 2020-as budapesti Európa-bajnokságon pedig első helyen végzett a csapattal.

Lesz tehát miről beszélnie holnap, a közönségtalálkozón ugyanis élménybeszámolót tart majd. Emellett az érdeklődők a helyszínen korlátozott számban megvásárolhatják, illetve dedikáltathatják az önéletrajzi könyvét, aminek a címe találó: „Ma nem!”

Aki szereti a sportágat, biztosan emlékszik arra, milyen szenzációs dolgokat csinált Nagy Viktor a magyar válogatott kapujában. Azt azonban még a helyi sportszeretők sem feltétlenül tudják, hogy Nagy Viktor nemrég pécsi színekben vízilabdázott: a PTE-PEAC Mighty Bulls csapatával bajnok lett az OB II.-ben!

– Óriási dolog volt az, hogy a PEAC százéves jubileumán egy ilyen klasszist sikerült a csapatunkba igazolni – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a PEAC vízilabda-szakosztályának szakmai alelnöke. – Pillanatok alatt beilleszkedett, utólag azt mondták a srácok, hogy olyan érzésük volt, mintha ezer éve csapattársak lettek volna. Viktor igazi sportember, a hazai környezetben lejátszott utolsó fordulóban odament kapustársához, az értelemszerűen sokkal kisebb tapasztalattal rendelkező Sipos Benjáminhoz, és azt mondta neki, hogy ez a te harcod, éveket dolgoztál érte, menj, és védd ki a szemüket!

Sipos pedig élete formájában védett!