A torna győztese és a második helyezett, vagyis Bartha Panna (jobbra) és Daria Lodikova
Címlap Sport Nagy pécsi si...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először győzött felnőtt nemzetközi versenyen a PVTC tehetsége, a mindössze 18 éves Bartha Panna, aki az Antalyában megrendezett 15 ezer dolláros tornán állhatott a dobogó legfelső fokára.

Folyamatosan sikerrel veszi az akadályokat a kiváló pécsi teniszező, Bartha Panna. A mindössze 18 éves tehetség Ausztriában és Szlovéniában is szerepelt már felnőttversenyen, de egyiket sem tudta megnyerni, most viszont Törökországban megtört a jég: az Antalyában megrendezett 15 ezer dolláros viadalon minden ellenfelét legyűrte, s ezzel élete első sikerét aratta a felnőttek között!

– Úgy éreztem a verseny előtt, hogy jó formában vagyok, ami aztán az elmúlt napokban be is igazolódott – mesélte a Pécs Aktuálnak a Törökországban tartózkodó Bartha Panna. – Természetesen minden tornán úgy indulok, hogy szeretném megnyerni, de a felnőttmezőnyben azért mégsem a megszokott környezet fogad, az ellenfeleket sem ismerem. Úgyhogy a legjobbamat akartam nyújtani, aztán lesz, ami lesz.

Nos, az lett belőle, hogy Panna végigverte a mezőnyt! Nagyon nehéz dolga volt, már csak azért is, mert a rossz időjárás miatt folyamatosan csúszott a program, így például a keddre tervezett meccsét csak pénteken tudta lejátszani. Vasárnap pedig dupláznia kellett: nem sokkal azután, hogy kivívta a négy közé jutást (a svájci Tsigurovát 6:2, 6:3-ra intézte el), már elődöntőt is játszhatott – lendületből ezt is simán behúzta (az ukrán Soboleva ellen 6:3, 6:2-re nyert)! Jöhetett hétfőn a döntő a világranglista 621. helyezettje, a 26 éves orosz Daria Lodikova ellen, akit 2:6, 6:3, 6:3-ra győzött le.

– A vasárnapi két meccsen nagyon elfáradtam, de úgy tűnik, így is jobban bírtam, mint a többiek, és ez a lényeg! Természetesen nagyon örülök a sikernek, de nincs idő a pihenésre, maradok is itt, mert kezdődik a következő versenyem – mondta Bartha Panna.

A PVTC játékosának tavaly már volt egy világranglistapontja a felnőttek között, ehhez most a tornagyőzelemmel szerzett további tízet.

Gratulálunk, Panna, és persze kíváncsian várjuk a folytatást!

Így nézett ki az eredmenyek.com oldalán az antalyai torna döntője
Így már mindenki számára világos: a tornát a Pécs Városi Tenisz Club teniszezője nyerte meg