A pécsi csapat amerikai légiósa, Jordan Walker szenzációs napot fogott ki, gyönyörű kosarakat dobott! (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Nagy show a p...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hullottak a triplák, kőkemény volt a védekezés, voltak fineszes passzok, szóval az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat mindent megtett azért, hogy a közönség jól szórakozzon. Nagyon élvezetes meccset láthattak a szurkolók, az NKA Universitas Pécs végül közel negyven ponttal verte a Szegedet.

Nagyon fontos bajnokit játszottak a pécsi fiúk az NB I. A csoportban, hiszen az egyik közvetlen riválisukat, a Szegedet fogadták. Mindenképpen nyerni kellett hazai pályán, ez a tudat pedig jókora terhet rakhat a játékosok vállára.

Ezen a meccsen azonban szó sem volt teherről! Csirke Ferenc együttese nagyon fegyelmezetten, ugyanakkor mégis ötletesen, kreatívan kosárlabdázott – tényleg öröm volt nézni, amit a srácok csinálnak! Nemanja Nikolic ficánkolt a pályán, gyönyörű passzokat adott társainak, Jordan Walker nem volt hajlandó hibázni, mindent bedobott, a sérüléséből visszatérő Meleg Gergő játékán pedig látszott, hogy régóta vágyott arra, hogy ismét a pályán legyen. A vendégeknek szemernyi esélyük sem volt arra, hogy nyerjenek, az NKA Universitas Pécs az első perctől az utolsóig kézben tartotta ezt a meccset, és akkor sem engedett ki, amikor már nagy különbséggel vezetett. A vége aztán hatalmas pécsi győzelem lett: 110-74-nél zárult a bajnoki!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Arra készültünk az elmúlt egy hétben, hogy nagy energiával játsszuk végig a mérkőzést. Felállt védelem ellen még csúsztak hibák a játékunkba, tehát van még mit csiszolnunk. Az első három negyedben extrán védekeztünk, ami támadásban is nagyon sokat segített. Igazi csapat voltunk: senki sem játszott huszonkét percnél többet!

Simándi Árpád: – A mérkőzés elején kicsit bentragadtunk az öltözőben, a hazaiak nagyobb energiával kezdtek, mi pedig futhattunk az eredmény után. A védekezésünk katasztrofális volt, sok hibával játszottunk, ez eredményezte ezt a nagy különbségű vereséget.

Meleg Gergő: – Nagyon hiányzott már, hogy játszhassak, ismét a pályán lehessek! Az első három negyedben nagyon jól védekeztünk, ami roppant fontos volt, sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk. Nem mellesleg jól is dobtunk, de nagyrészt ez is a védekezésnek volt köszönhető.

NKA Universitas Pécs–SZTE-Szedeák 110-74 (27-12, 25-20, 32-16, 26-26)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 22. forduló. Pécs, NKA Aréna, 800 néző. Vezette: Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Rácz Zsolt Róbert. NKA Universitas Pécs: Nikolic 15/6, Kovács P. 7/3, Durmo 9/3, Herger, Manjgafic 18/6. Csere: Kerpel-Fronius 6/3, Henry 3, Scherer 6/3, Walker 22/9, Meleg G. 19/9, Lados 5/3, Rátgéber T. Vezetőedző: Csirke Ferenc. SZTE-Szedeák: Locke 27/3, Balogh Sz. 2, Bailey 7, Bognár 10, Lake 9. Csere: Cohill 2, Mucza 5, Zsíros 8/6, Mayer 4, Laluska. Vezetőedző: Simándi Árpád.