Zorán nagyon élvezetesen, látványosan versenyez, olykor több időt tölt a levegőben, mint a vízen!
Címlap Sport Nagyon jó sze...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi Harmatos Zorán példája is jelzi, nem lehet elég korán elkezdeni a sportot: már négyéves korában megkapta az első wakeboard-deszkáját. A most 14 éves fiatalember az utóbbi egy-két évben már a hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyítja tudását, az országos bajnokságon megvédte a bajnoki címét, majd a válogatott tagjaként indult az Európa-bajnokságon.

A közelmúltban Kecskeméten rendezték meg a wakeboardosok országos bajnokságát, amelyen több pécsi sportoló is rajthoz áll – nem kis sikerrel. Az U11-eseknél Boday Borka versenyzett nagyon jól (ebben a korosztályban minden indulót aranyéremmel jutalmaznak), az U14-eseknél Harmatos Zorán bajnok lett, csakúgy, mint az amatőr kategóriában Nagy Norbert.

A 14 éves, a pécsi Jurisics utcai Általános Iskolában nyolcadikos Zorán eredménye azért volt nagy durranás, mert nem csak idén győzött: tavaly is ő volt a legjobb, vagyis megvédte a bajnoki címét. Ez pedig soha semmilyen sportágban nem egyszerű!

Természetesen azért mentem, hogy címvédőként jöjjek haza, nagyon örülök, hogy ez sikerült! Sokat tettem érte, nagyon sok kitartásra és munkára volt szükségem ahhoz, hogy ez összejöjjön. Köszönöm a szüleimnek a rengeteg segítséget, ők tették lehetővé, hogy külföldön is tudjak versenyezni, és persze ők vásárolták az eszközöket is. Továbbá nagyon sokat jelentett, hogy a szezon során sokat edzhettem, készülhettem együtt Orbán Olivérrel és Nagy Leventével!

– mesélte a Pécs Aktuálnak az immár kétszeres magyar bajnok Harmatos Zorán.

Aki egyébként a külföldi versenyeken is sikeres volt, Horvátországban és Szlovákiában is szerzett egy-egy első helyet. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy mindig arra törekszik, hogy folyamatosan ügyesebb legyen és fejlődjön: „Úgy érzem, az invertekben sokat léptem előre, és az elemekben is kezdem visszahozni magam. Akkor igazán jó valaki, ha mindkettőben remek teljesítményt tud nyújtani, nekem pedig ez a célom”.

Zorán nem ma kezdte, igaz ez akkor is, ha még csak 14 esztendős. Dunaszekcsőn volt egy hajójuk, ahol a testvére wakeboardozott, naná, hogy ő is hamar belevágott: 4 éves korában kapta az első deszkáját. Akkor még a hajó mögött siklott a vízen, aztán 2015-ben váltott, és „átboardozott” a Tüskésrétre, a Central Wakeboard Parkba, ahonnan aztán eljutott oda, hogy a múlt héten indulhatott a Győrben megrendezett Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokságon.

Először szerepelhettem a magyar válogatott színeiben, mondanom sem kell, hogy izgultam. A kvalifikáció nem is sikerült túl jól, de azért csak beverekedtem magam a középdöntőbe, ami aztán a végállomást jelentette, a döntő már nem jött össze. Úgy érzem, sokat kihoztam magamból, ráadásul nagyon hasznos és értékes volt számomra az Európa-bajnokság: láttam, mit tudnak az ellenfelek, és azt is megtapasztalhattam, hogy miket értékelnek, miket pontoznak jobban a bírók

– mondta Zorán.

Nem kérdés, ha a folytatásban is megmarad a kitartása (a nyáron szinte minden nap kint volt a vízen, és napi szinten hosszú órákat edzett), plusz kamatoztatja a tapasztalatait, még sok szép sikerben lehet része!