Az U13-as fiúk kiválóan szerepeltek a rangos nemzetközi tornán, sorra nyerték a meccseiket, és egészen az elődöntőig jutottak
Címlap Sport Nagyon jól sz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Sportiskola két vízilabdacsapattal képviseltette magát az Olaszországban, Lignano Sabbiadoróban megrendezett rangos nemzetközi tornán, a Habawaba Pluson, amelyen az U13-asok bronzérmesek lettek, az U10-es korosztály pedig hatodik helyen végzett.

Az U10-esek életük első nemzetközi tornájukon szerepeltek, amelyen a tizenegy lejátszott mérkőzésből nyolcat nyertek meg, ezzel a huszonkét csapat alkotta mezőnyben az előkelő hatodik helyen végeztek!

– Fiatal csapatunk nagy tervekkel vágott neki a tornának – mondta Arató Zoltán edző. – Az első négy mérkőzésünket magabiztosan, jó játékkal tudtuk megnyerni, minden játékosunk lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Sajnos a csapatunk egyik meghatározó tagja megsérült, így az ő játékára már nem számíthattunk a folytatásban. A negyeddöntőben kikaptunk, így az öt–nyolcadik helyért játszhattunk, s végül hatodikak lettünk. Összességében elmondhatjuk, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, igazi csapattá váltunk, nem mellesleg az Olaszországban eltöltött egy hét életre szóló élményeket adott a játékosoknak.

Eredmények: Pécsi Sportiskola–Mulhouse (francia) 13-6, Pécsi Sportiskola–Florentia (olasz) 11-3, Pécsi Sportiskola–Camogli (olasz) 9-5, Aqavion (olasz)–Pécsi Sportiskola 1-10, Sportiva Sturla (olasz)–Pécsi Sportiskola 6-10, Vasas–Pécsi Sportiskola 7-4, Pécsi Sportiskola–Monaco Dolphins (olasz) 8-2, RN Sori Pansoti (olasz)–Pécsi Sportiskola 5-10, Telimar (olasz)–Pécsi Sportiskola 12-7, Pécsi Sportiskola–Roma Vis Nova (olasz) 10-5, ASVO 95 (olasz)–Pécsi Sportiskola 7-5.

A csapattagok: Görgőy Antal Hunor, Szabó Csanád, Szabó Donát, Koncz Dániel, Krizsán Márton, Krizsán Bernát, Taya Nizár, Orbán Mátyás, Grénus Ádám, Komáromi László, Ronga Barnabás, Papp-Hoffer Kende, Cseke Benett, Grosits Milla, Horváth Emma.

Az U13-es korosztály nagy tettet hajtott végre, hiszen a 46 csapat alkotta mezőnyben a dobogóra állhatott, a harmadik helyen végzett! Az egy hét alatt nagyon sokat fejlődtek a srácok egyénileg és csapatként is, ennek kézzelfogható bizonyítéka, hogy az olasz Arese ellen a csoportmérkőzések során 9-9-es döntetlent játszottak, míg néhány nappal később a negyeddöntőben magabiztosan, 11-5-re győztek.

– Nagyon örülök neki, hogy részt tudtunk venni az olaszországi tornán, mert egy hétig azt csinálhattuk, ami a szenvedélyünk: vízilabda, csapat, strand! – fogalmazott az edző, Krizsán András. – Ugyan az első csoportmérkőzésünkön a torna egyik esélyesével, a Monacóval szemben szoros meccsen még alulmaradtunk, de a csapat napról napra egyre jobban alkalmazkodott a szabályokhoz, folyamatosan fejlődött, és egészen az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi bajnok Honvéd csapata állított meg minket. A negyvenhat csapatos tornán végül egy bronzérem lett a jutalmunk, amire büszkék vagyunk, gratulálok a csapatomnak!

Eredmények: Pécsi Sportiskola–Monaco (francia) 4-7, Pécsi Sportiskola–TSN 95 (olasz) 19-1, Etruria (olasz)–Pécsi Sportiskola 5-11, Cercle 93 (francia)–Pécsi Sportiskola 6-10, SG Arese (olasz)–Pécsi Sportiskola 9-9, Pécsi Sportiskola–Szolnok 11-7, RSR (svájci)–Pécsi Sportiskola 3-19, Pécsi Sportiskola–Doria NL (olasz) 19-2, Roma Vis Nova (olasz)–Pécsi Sportiskola 7-9, SG Arese (olasz)–Pécsi Sportiskola 5-11, Honvéd–Pécsi Sportiskola 14-8.

A csapattagok: Mecseki Bence, Kerner István, Csabai Máté, Studi Levente, Dervenkár Mihály, Spányik Milán, Grosits Mirkó, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Rusai Csanád, Damsa Kornél, Chvojka Bence, Labossa Zsigmond, Bogdán Márk, Kiss Benjamin.