A pécsi lányok öröme érthető, hiszen magabiztosan nyertek idegenben, és hét pontjukkal az ötödk helyen állnak
Címlap Sport Nagyon megy a...

A PMFC női csapata már az élvonalban szerepel, és bár újonc a legjobbak között, nincs megilletődve: négygólos győzelmet aratott az Astra otthonában. A HR-Rent Kozármisleny a Magyar Kupában az NB I-es Kecskemétet fogadta, és ezúttal sajnos nem tudott kellemes meglepetést szerezni.

Nagyon szép dolgokat produkál a PMFC női csapata az élvonalban. A piros-feketék újoncok, ennek ellenére a negyedik forduló előtt már négy pontnál tartottak – vagyis abszolút megállják a helyüket a legjobbak között. Nos, most újabb három pontot hozzátettek az eddigiekhez, hiszen a sereghajtó Astra otthonában abszolút magabiztos győzelmet arattak, 4-0-ra nyertek. Érdekesség, hogy mind a négy találatnál Turi Bori nevéhez fűződött a gólpassz, a kiszolgálásban jelest érdemelt a pécsi játékos!

– A nem éppen ideális állapotú pályán a csapat a tizenötödik perctől átvette az irányítást, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – értékelt Németh Zsolt, a PMFC edzője. – Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik odatették magukat az Astra ellen. Sikerünk ellenére maradunk alázatosak és dolgozunk tovább, hogy elérjük a célunkat.

Astra HFC–PMFC 0-4 (0-1)

Simple Női Liga labdarúgó NB I., 4. forduló. Üllő, Városi Sporttelep. Vezette: Sovány (Jávorka, Kovács). PMFC: Bednar (Ronta, 88.) – Rituper (Kömíves, 66.), Bolboaca, Bocz, Bódis (Kövesdi, 88.) – Farkas, Kiss (Spiel, 82.), Vasile, Belaya, Égi (66.) – Turi. Edző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Égi (31.), Farkas (50.), Belaya (63.), Kiss (73.).

A MOL Magyar Kupában a HR-Rent Kozármisleny vasárnap délután a Kecskemétet fogadta. A kék-fehérek ugyan képesek a bravúrokra, és sokszor fel tudják venni a versenyt a magasabb osztályban szereplő ellenféllel szemben is, ezúttal azonban nem ez történt: a vendégek félóra elteltével már három góllal vezettek, és ezzel mindent el is döntöttek.

– Jó felfogásban játszott a csapat, aminek örülök. Az eredmény mást mutat, de nekünk is akadtak helyzeteink. Elmarasztalni senkit sem tudok a játékosaim közül – értékelte a látottakat Pinezits Máté, a kozármislenyiek vezetőedzője.

HR-Rent Kozármisleny–Kecskeméti TE 0-4 (0-3)

Labdarúgó MOL Magyar Kupa, 3. forduló. Kozármisleny, 500 néző. Vezette: Derdák Marcell (Ország Péter, Kulman Tamás). HR-Rent Kozármisleny: Oroszi – Schuszter (Beke, 73,), Gajág, Rácz, Turi (Koszovcsuk, 63.), Debreceni – Kiss B. (Lépő, 63.), Major, Horváth D., Kirchner (Barkóczi, 73.) – Cipf (Horváth P., 63.). Vezetőedző: Pinezits Máté. Kecskemét: Varga B. – Rjaskó, Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki, 73.), Vágó (Meski, 73.), Bocskay (Nikitscher, 63.), Kotula – Montiel (Kovács K., a szünetben), Katona M. – Lukács D. (Pálinkás, 63.). Vezetőedző: Szabó István.

Gólszerzők: Lukács D. (21., 29.), Vágó (31.), Katona B. (55.).