A szeptember végén Kozármislenyben lejátszott mérkőzésre sokan voltak kíváncsiak, tele volt a lelátó, de csak a hazaiaknak volt okuk az örömre (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Nehéz dolguk ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon érdekes mérkőzés vár vasárnap délután a két baranyai NB II.-es labdarúgócsapatra, hiszen a PMFC és a HR-Rent Kozármisleny egymással találkozik Pécsett, a Stadion utcában. A házigazdák számára létfontosságú lenne a győzelem megszerzése, csak az a baj, hogy jelenleg a mislenyiek vannak jobb passzban.

Az utóbbi pár napban nagyon sok szurkoló emlegette a vasárnap délutáni (17.00) összecsapást, láthatóan érdekli a drukkereket ez az összecsapás. Nem egyszer kaptam meg a kérdést: vajon segít-e a Kozármisleny a PMFC-nek, leadja-e a meccset, hiszen a pécsieknek sokkal nagyobb szükségük van a győzelemre, mint Aczél Zoltán együttesének. Nyilván azt a választ adtam, hogy ilyet nem tudok elképzelni, a pályán nyújtott teljesítmény fogja eldönteni, ki fejezi be a mérkőzést boldogabban.

Kétségtelen, a PMFC számára nagyon fontos lenne egy siker. Egészen elképesztő, de a piros-feketék még nem nyertek tavasszal, pedig hét mérkőzést már lejátszottak: mindössze két döntetlen értek el öt vereség mellett. Ez katasztrofális mérleg. Mindez természetesen meglátszik a tabellán elfoglalt helyezésen is, az őszi szezont a hatodik helyen zárták 25 ponttal, most a tizenötödik, már kiesét jelentő pozícióban vannak 27-tel.

A már nem csak a saját szurkolóik által kedvelt mislenyiek ezzel szemben nagyon jó szezont futnak, 25 forduló elteltével is ott vannak az élmezőnyben, az ötödik helyen állnak, ami előtt kalapot lehet emelni. Tavasszal sem eresztettek le, a nyolc meccsükön 11 pontot szereztek (három győzelem, két döntetlen, három vereség), a legutóbbi fordulóban hazai pályán 2-1-re megverték a Mosonmagyaróvárt.

Nagy kérdés, mi fog történni a pécsi pályán, feltámad-e a PMFC poraiból, vagy a jobb formában lévő csapat akarata érvényesül. Az biztos, hogy nem a mislenyiek fogják szakadékba lökni a pécsi srácokat, hiszen akármilyen eredmény is születik, a meccs után lesz még vissza nyolc forduló, vagyis 24 pontot lehet szerezni – simán ki lehet még harcolni a bentmaradást. Persze a szurkolók nem bánnák, ha már holnap mutatnának valami biztatót Mátyus János tanítványai.

Március 31., vasárnap, 17.00: PMFC–HR-Rent Kozármisleny.