A pécsiek nem csak összetartó, jó közösséget alkotnak, hanem nagyon eredményesek is!
Címlap Sport Nem baj, hogy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Remek eredményeket értek el a BJJ Pécs ifjú sportolói a Hatvanban megrendezett grappling diákolimpián: összesen tizennyolc éremmel térhettek haza. Edzőik szerint hatalmasat harcoltak minden egyes győzelemért.

Bár a grappling, az a küzdősportfajta, amit más néven földharcnak is titulálnak, nem egy könnyed, laza sportág, a gyerekek mégis nagyon szeretik – a BJJ Pécs edzőinek nagy örömére. Sokan járnak edzésekre, mert beleszeretnek ebbe a sok energiát és kitartást igénylő sportba, nem mellesleg versenyszerűen is szívesen kipróbálják magukat. A nemrég Hatvanban megrendezett diákolimpián tucatnyi általános és középiskolás gyerek képviselte a pécsi színeket.

– Nagyon örültünk annak, hogy ilyen sok gyerekkel vehettünk részt a diákolimpián, amelyen összesen mintegy négyszázan indultak, nagyon erős volt a mezőny – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a BJJ Pécs vezetőedzője, Rádi Richárd. – Érdekes, hogy bár kemény sportágról beszélünk, a gyerekek mégis nagyon bele tudnak szeretni: kitartóan melóznak az edzéseken, a versenyeken, kőkemény csatákat hoznak a meccsek. Már a hat-hét éves gyerekeken is látszik a versenyszellem, céltudatosan mennek előre annak érdekében, hogy legyőzzék ellenfelüket.

A szakvezető hozzátette, a szülőknek rendre elmondják, hogy nemcsak azért ajánlják ezt a sportágat tiszta szívből, mert a lányokat és fiúkat megtanítja az önvédelemre, a küzdésre, és mert sportolnak, mozognak, elfáradnak mentálisan és fizikálisan, hanem mert elképesztően jól fejleszti a mozgáskoordinációt, nem mellesleg megtanulnak esni – ami adott esetben nagyon jól jöhet!

A BJJ Pécs eredményei: Bencze Rebeka Gi 1. hely, NoGi 1.; Szakál Stella NoGi 2.; Skobrák Alex Gi 1., NoGi 1.; Patacsi-Papp Ármin Gi 1., NoGi 1.; Kövér Ábel Gi 2., NoGi 1.; Gyimesi Csongor Gi 2., NoGi 2.; Szántó Marcell Gi 5., NoGi 4.; Szabó Tamás Gi 2.; Vészi Dávid Gi 3., NoGi 3.; Gecsei Patrik Gi 3.; Halász Klára Gi 1., NoGi 1.; Borbély-Bartis Gergely Gi 2., NoGi 4. Edzők: Szmolka Nikoletta, Krizsán Kristóf, Dolmán Csongor, Sári Mihály, Nagy Endre, Salamon Roland, Rádi Richárd.