Az NKA Pécs úgy ment át a PVSK-n, mint kés a vajon – vagy mint Benke Krisztián az ellenfél két játékosa között (Fotó: NKA Pécs)
Címlap Sport Nem bírnak eg...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen lépésre volt csupán a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata attól, hogy bajnok legyen, de ehhez győznie kellett volna hazai pályán az NKA Pécs ellen. Nem sikerült, a vendégek ugyanis elég simán nyertek, így vasárnap még egyszer összecsapnak a felek – ezen a meccsen biztosan bajnokot avatnak!

Gyakorlatilag a csilláron is (már ha lenne) emberek lógtak a PVSK otthonában, a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, s miután természetesen túlnyomó többségben voltak a hazaiak szurkolói, nyilvánvaló, hogy bajnokavatásban reménykedve jöttek ki erre a meccsre. Ehhez az kellett volna, hogy akár csak egyetlen ponttal is, de Szrecsko Szekulovics együttese nyerje meg az NB I. B Piros csoport bajnoki döntőjének negyedik mérkőzését, ezzel ugyanis 3-1-re behúzta volna a párharcot.

Egyetlen lépést kellett volna tehát megtennie a PVSK-nak, de nem tudta megugrani ezt az akadályt. Elsősorban azért nem, mert az akadémisták ezúttal lazán, nem mellesleg a saját tempójukban kosaraztak – no meg jóval pontosabban tüzeltek, mint korábban. Ivica Mavrenski csapatába visszatért a második meccsen megsérült irányító, Kerpel-Fronius Gáspár, a karmester pedig kiválóan vezényelt: az első negyed végén 17-26 volt az állás. A második felvonás viszont a hazaiak szájíze szerint alakult, a közönség által űzött-hajtott Halász Ákosék ledolgozták hátrányukat, a nagyszünetben 40-40-et mutatott az eredményjelző, kezdődhetett tehát minden elölről.

Mielőtt azonban a PVSK elhitte volna, hogy lehet keresnivalója, az NKA Pécs elsöpörte. A harmadik negyedben ellentmondást nem tűrően játszottak a vendégek, akik szórták a pontokat, meg sem álltak 30-ig, miközben csak 14-et kaptak, ezzel pedig eldöntötték a meccset. Mínusz 16 pontról ugyanis egy negyed alatt nem lehet visszajönni a jól játszó akadémisták ellen, akik végül 89-75-re győztek, és ezzel kiharcolták az ötödik összecsapást – hatalmas örömet szerezve lelkes, nem mellesleg nagyon hangos, síppal, dobbal nádi hegedűvel felfegyverkezett szurkolóiknak!

A párharc négy meccs után 2-2-re áll, vasárnap 19.00 órakor kezdődik az ötödik mérkőzés az NKA Arénában. A képlet egyszerű: aki győz, az lesz a bajnok!

PVSK-Veolia–NKA Pécs 75-89 (17-26, 23-14, 14-30, 21-19)
Férfikosárlabda-NB I. B, döntő, 4. mérkőzés. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Tőzsér Dénes, Györfy Ruben, Kovács Nimród. PVSK-Veolia: Halász 1, Harler 22/3, Molnár 8/3, Bíró O. 2, Horti 4. Csere: Tóth N. 7, Antóni 10/6, Takács 10/6, Németh 6, Bíró L. 5. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 9/9, Kollár 6, Benke 8/6, Meleg G. 21/6, Djordjevics 15/3. Csere: Lados 7/3, Meszlényi 3, Kovács P. 18/9, Scherer 2, Rátvay. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.