A pécsi fiúk nagyon kitettek magukért a nyolcas döntőben, a bronzérem hatalmas eredmény! (Fotó: PSN Zrt.)
Címlap Sport Nem semmi: br...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismerve a magyar férfi vízilabda erejét, már az is nagy szó, ha egy csapat a legjobb nyolc közé kerül az országos bajnokságon. Nos, a PSN Zrt. serdülő fiú gárdája nem csak ott volt a nyolc között, hanem bronzérmes lett – hab a tortán, hogy mindezt „hazai pályán”, Pécsett, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában tehette meg!

Nagy volt a nyüzsgés péntektől vasárnapig a pécsi uszodában: itt rendezték meg a serdülő fiú bajnokság nyolcas döntőjét. Mindez azt jelentette, hogy mintegy 150-160 gyerek vízipólózott itt három napig, ráadásul megesett, hogy annyi szurkoló érkezett, hogy néhányan kénytelenek voltak az előtérben tévén keresztül figyelni a néhány méterrel arrébb a vízben zajló eseményeket.

– Nagy sportdiplomáciai siker volt számunkra, hogy mi rendezhettük meg a nyolcas döntőt, ilyenre ugyanis még nem volt példa, ez volt az első alkalom – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a PSN Zrt. vízilabda utánpótlásának szakmai igazgatója. – Egy Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének stílusát idéző eseményt szerettünk volna adni a gyerekeknek, a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy sikerrel tettük.

A szervezés tehát kiválóan sikerült, de emellett még nagyobbat durrant az, amit a pécsi fiúk a medencében elértek! A PSN Zrt. csapata ugyanis felállhatott a dobogóra, bronzéremmel zárta a szezont, miután a harmadik helyért megrendezett meccsen 10-7-re legyőzte a KSI-t.

– Legutóbb 2014-ben nyertünk érmet az utánpótlásban országos bajnokságon. Aki ismeri a hazai erőviszonyokat, az pontosan tudja, hogy ez a mostani siker hatalmas szó! A serdülők bronzérme mellett arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy rajtuk kívül még két csapatunk volt ott saját korosztálya legjobb nyolc együttese között, az ifik végül nyolcadikak lettek Budapesten, a gyerekek pedig negyedik helyen zártak szintén a fővárosban. Elárulom, amióta Final Eight formában rendezik meg a döntőket, azt az elvárását fogalmaztam meg, hogy minden szezonban legalább egy csapatunk legyen ott a fináléban, ha kettő van, akkor az már nagyon jó, ha három, az szuper extra!

Idén három volt…

A serdülő csapat vezetőedzője, Safrankó Donát a bronzérem megszerzése után így nyilatkozott: „Iszonyatosan büszke vagyok a fiúkra, köszönöm nekik ezt a hatalmas élményt! Emellett köszönjük a szurkolóknak azt a fantasztikus hangulatot, amit az uszodában teremtettek!”

A bronzérmes csapat névsora: Belső Dávid, Rusai Szabolcs, Volnhofer Valér, Varga Benedek, Fiedler Bence, Divják Deján, Arató Bercel, Holl Gábor, Pásztor András, Imre Kolos, Tóth András, Jámbor Soma, Holl Balázs, Maser Márk, Nagy Zalán. Edzők: Safrankó Donát, Jakab Dániel, Barát Ferenc (kapusedző).

A bajnokság végeredménye: 1. FTC-Telekom, 2. BVSC-Zugló, 3. PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola, 4. KSI, 5. UVSE, 6. Szolnok, 7. OSC, 8. Vasas.