Németh Zsolt irányításával már megkezdte a felkészülést a PMFC NB I-es női focicsapata (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Németh Zsolt:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy bravúrt hajtott végre a PMFC női felnőttcsapata az előző szezonban, hiszen veretlenül lett bajnok az NB II.-ben, ezzel pedig feljutott az élvonalba. Az első osztályban már új vezetőedző irányítja a piros-feketéket, Németh Zsolt vette át a karmesteri pálcát – kevesen tudják róla, hogy nem most dolgozik először női focistákkal.

A női csapat nagyon szép szezont futott, hiszen sorra nyerte a meccseit, és végül veretlenül lett bajnok az NB II. Nyugati csoportjában. Le a kalappal a lányok előtt! Mindez azt jelentette, hogy a PMFC feljutott az élvonalba (jaj, de jó lenne ugyanezt leírni a férfi csapat kapcsán is!), így a 2024/2025-ös idényben már a legjobbakkal csatázhat, jöhetnek a Fradi, a Győr, az MTK elleni derbik.

Az első osztályban már új vezetőedző, Németh Zsolt irányítja a lányokat. A szakember a hatodik szezonját kezdte meg a PMFC-nél, ahol a férfi csapatnak volt a másod- és megbízott edzője is, s bár itt egyszer sem dolgozott hölgyekkel, mégsem ismeretlen számára ez a terep.

– Amikor Ausztriában futballoztam, másodállásban a helyi másodosztályú női csapat vezetőedzői teendőit is elláttam – mesélte a Pécs Aktuálnak az 56 éves Németh Zsolt. – Nagyon szerettem a lányokkal dolgozni, mert egy igazi befogadó közeg volt, a játékosok sosem kérdőjelezték meg az edzői utasításokat, mindent mindig megpróbáltak úgy végrehajtani, ahogy kértem. Úgyhogy ebből fakadóan nagyon örültem ennek a lehetőségnek: nagy kihívás számomra ez a feladat, motivált vagyok!

A csapat néhány napja belevágott a közös munkába, július 6-án megkezdte a felkészülést az augusztus 25-én rajtoló NB I-es szezonra. Természetesen a magasabb osztály miatt meg kell erősíteni a túlnyomórészt tehetséges fiatalokból álló keretet, ezt illetően pedig jó úton járnak a piros-feketék: érkezett a jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező középpályás, Kiss Gabriella, a belarusz válogatott középpályás, Valerija Belaja, a román válogatott hátvéd, Elena Giorgiana Vasile, valamint a kanadai-svéd kapus, Chandra Bednar.

– Igyekszünk idősebb, rutinos játékosokat szerződtetni, hogy megfelelő elegyet alkossanak a feljutást kiharcoló fiatalokkal, akiknek így lesz majd kiktől tanulniuk, motivációt meríteniük. Az elsődleges célunk a bentmaradás kiharcolása lesz, emellett pedig szeretnénk elérni, hogy tovább bővüljön a válogatottjaink névsora: jelenleg hat játékosunk tagja a különböző korosztályos nemzeti együtteseknek. Az biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz majd az élvonalban, mert ez teljesen más kávéház, mint a másodosztály, vannak a mezőnyben full profi csapatok, mint a Fradi, a Győr, vagy az MTK! Aki ismer, az tudja, hogy a csapatom mentalitásával biztosan nem lesz probléma, mindent meg fogunk tenni azért, hogy elérjük a célunkat. Egy szerethető csapat kialakítására törekszünk, amely a pécsi futballszerető közönség szívébe is belopja magát.

Sok sikert az élvonalban, lányok, szurkolni fogunk!