Szinte csordultig tele volt a Lauber, a szurkolók pedig megkapták, amiért jöttek: fantasztikus meccset játszott egymással a két pécsi csapat
Címlap Sport Olyan kosárün...

Elképesztő volt a hangulat a Lauber Dezső Sportcsarnokban, úgy tűnik, ehhez is az kell már, hogy két pécsi csapat essen egymásnak. A férfi kosárlabdázók városi rangadója olyan volt, amilyennek lennie kell, és ami a legjobb a közönségnek: forró hangulatú, az utolsó pillanatig szoros és izgalmas. Ebben a helyzetben fura kimondani, de végül a vendégek győztek.

Csak gyűltek, gyűltek az autók a sportcsarnok parkolójában. Nem sokkal a kezdés előtt már egészen a jégpályáig kellett gurulni annak, aki le akarta tenni a gépet – szóval látszott, hogy hatalmas az érdeklődés a PVSK-Veolia és az NKA Universitas Pécs összecsapása iránt.

Ami természetesen nagyon fontos volt mindkét pécsi csapat számára, de egyértelmű, hogy a hazaiaknak még lényegesebb volt ez a meccs, hiszen egyetlen győzelmük sem volt. Ráadásul nagy lehetőséget kaptak azzal, hogy Csirke Ferenc együttesében vállsérülés miatt nem léphetett pályára egy igazi húzóember, a pontok és lepattanók terén is kiválóan muzsikáló Ibrahim Durmo. A kérdés az volt, hogy mindez elég-e ahhoz, hogy a PVSK nyerjen.

Majdnem elég volt! Az első félidő Szrecsko Szekulovics csapatáról szólt, amelyben fickándozott Archibald és Micsovics is: folyamatosan vezettek a kellően feltüzelt, hatalmasat küzdő hazaiak, akik nem csak a pontok terén álltak jobban, de a lepattanócsatát is megnyerték. A nagyszünetben 51-42 állt az eredményjelzőn, ami bizony PVSK-sikert sejtetett, de volt még hátra két negyed.

A pécsi egyetemi csapat pedig kihasználta ezt a húsz percet arra, hogy ledolgozza hátrányát, és megfordítsa ezt a hatalmas meccset! Nemanja Nikolics szenzációsan játszott, szórta a pontokat, de a többieken is látszott, hogy tisztában vannak vele, itt mindenkitől a legjobb kell. Az utolsó negyednek már 72-67-ről futottak neki a csapatok, a 33. perc végén pedig Kerpel-Fronius triplájával már Csirke Ferenc együttese vezetett 79-76-ra. A hátralévő hét perc elképesztően izgalmas volt, hol ezen, hol azon az oldalon esett kosár, de zömmel a vendégek akarata érvényesült, akik négy másodperccel a végső dudaszó előtt három ponttal vezettek (94-91), ám a Vasút támadhatott egy időkérést követően. A házigazdák kétszer is megpróbáltak egyenlíteni, Archibald, majd Micsovics is ráemelt egy-egy triplát, de egyikük sem talált be, így végül győzött az NKA Universitas Pécs.

PVSK-Veolia–NKA Universitas Pécs 91-94 (24-24, 27-18, 21-25, 19-27)

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 5. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2300 néző. Vezette: Benczur Tamás, Frányó Péter, Kovács Nimród. PVSK-Veolia: Archibald 20, Molnár, Micsovics 27/9, Dzseletovics 6/3, Payton 13. Csere: Mokánszki 9/9, Plézer 16/9, Antóni, Németh, Merkl, Frank. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. NKA Universitas Pécs: Nikolics 35/9, Abell 11, Brbaklics 2, Meleg 7, Bacsovics 18/3. Csere: Kerpel-Fronius 16/9, Scherer 5/3, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.