Címlap Sport Pécs belváros...

Pécs belvárosából rajtol a raliverseny pénteken, lezárások lesznek a Mecseken

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét egy országos sportrendezvény érkezik Pécsre, szeptember 16-17-én rendezik meg a Sopia-NET Mediterrán Rallye-t az Intercars Kupáért. Rajtceremónia péntek délután 15:30-kor kezdődik a Széchenyi téren, majd irány a Mecsek! Kitűnő pályák, kiváló pilóták jellemzik a kétnapos autósportos hétvégét.

NÉZZÜK A LEZÁRÁSOKAT!

A verseny miatt útlezárások, illetve autóbuszvonal- és menetrendváltozások lesznek. Szeptember 16.-án pénteken 14.00-20.00 óráig lezárják a Hunyadi utat a Pálos templomtól felfelé, (ide csak az itt lakók hajthatnak be, rendezői engedélyre) a Demokrácia utat, a Bárány út egy szakaszát, valamint a Lapisi utat Árpádtetőig. A Fenyves sor környékének lakói a Szőlő utcát használhatják. A 34-es és 35-ös autóbusz ritkábban közlekedik a fenti időszakban. A pontos menetrendet a megállókban helyezik ki.

Szeptember 17-én, szombaton 05.00-20.00 óráig lezárják a Pécs Somogy-István-akna-Árpádtető közötti útszakaszt. Az István-aknán lakóknak, illetve az ott dolgozóknak két alkalommal felnyitják a lezárt szakaszt, és Árpádtető felé közlekedhetnek. A 12-es autóbusz is ritkábban közlekedik, a pontos menetrend a megállókban olvasható. A 15-ös járat napközben nem jár be István-aknára, csak a hajnali és esti időszakban.

Szeptember 17-én, szombaton 06.00-20.00 óra között lezárják az Árpádtető-Lapis-Kemping közötti útszakaszt is.

A szervezők kiemelték, remélik, hogy minél kevesebb bosszúságot, ám annál több látványosságot és szórakozást hoznak a nézőknek.

Bővebb információ a Pécsi Szlalom Team Facebook-oldalán, illetve az mnasz.hu oldalon található.

Kérik a nézőket, hogy minden esetben tartsák be a rendezők utasításait, csak biztonságos helyről nézzék a versenyt, és ügyeljenek a tisztaságra!

A VERSENYRŐL:

Az Országos Rallye 2, Rallye 3, Historic, Regurality bajnokságok mezőnye, valamit a Teszt kategória párosai állnak rajthoz a szeptember 16-án 15.30 kor kezdődő, Széchenyi téri rajtceremónián. Közvetlenül a rajtceremónia után máris éles bevetésben vesznek részt a versenyzők, egy a 70-es években már legendás gyorsasági szakaszon.

A Mecsek Kapu-Árpádtető közötti 11 km-es szuperspeciál egyszer szerepel a pénteki programban. Szombaton már két pályán zajlik a küzdelem, a szintén régen látott Pécs Somogy-Árpádtető, valamint az Árpádtető-Kemping közötti pályán. A
szombati első szakasz 07.30 kor kezdődik Pécs-Somogyból, és az utolsó 17.00 órakor Árpádtetőről.

Több mint 150 páros adta le a nevezését, köztük jó néhány különleges versenygép és több R5-ös autó is. A szervizpark és a szombat délutáni célceremónia az EXPO Centerben lesz, ezt, valamint az összes helyszínről díjmentesen tekinthetik meg a nézők a versenyt. A kilátógatóknak az Árpádtető környékét, illetve a Lapis környékét ajánlják a verseny megtekintéséhez.