Pécsett játszanak a legjobb magyar utánpótláskorú teniszezők (Fotó: Pécsi Elektromos SE/Firling Attila)
Címlap Sport Pécs kiváló h...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két pécsi teniszklub, a Pécs Városi Tenisz Club és a Pécsi Elektromos Sportegyesület a házigazdája a DORKO korosztályos országos bajnokságnak, amelyen az U12-től az U18-ig bezárólag itt van az utánpótlás színe-java. A rendezés olyannyira kiváló, hogy a magyar szövetség vezetői hosszú távú megállapodáson gondolkodnak.

Tegnap Pécsre látogatott a Magyar Tenisz Szövetség két vezetője, Sávolt Attila szakmai igazgató és Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató is, s mindketten örömmel konstatálták, hogy kiváló körülmények között zajlik a DORKO korosztályos országos bajnokság. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy két pécsi klub a házigazda, így közel kéttucatnyi pályán, nagyon flottul és kényelmesen mehetnek a meccsek.

Nagyon örültünk annak, hogy a szövetség Pécsnek adta a rendezés jogát. A két klub együttes erővel olyan körülményeket tud biztosítani a korosztályos országos bajnokságnak, ami tényleg méltó a versenyhez: nálunk tizenhárom, a PVTC-nél további tíz pálya áll rendelkezésre, úgyhogy még azt is meg tudtuk oldani, hogy hármat a bemelegítéshez, edzéshez biztosítottunk, ami nyugodtan mondható kuriózumnak. A visszajelzések nagyon pozitívak, az edzők, versenyzők szempontjából kétségtelenül remek megoldás, hogy a sok pályának köszönhetően néhány nap alatt lebonyolítjuk az ob-t. Tegnap Sávolt Attila és Bardóczky Kornél is elégedett volt a tapasztaltakkal, elárulták, hogy hosszabb távú együttműködésen gondolkodnak a szövetség részéről

– fogalmazott a Pécs Aktuálnak a Pécsi Elektromos Sportegyesület ügyvezető elnöke, Varga Gábor.

Az U14-es és az U16-os korosztályok fiú és leány egyéni, valamint páros versenyei a PVTC pályáin zajlottak, az U12-esek és az U18-asok pedig a Dédász-sporttelepen küzdöttek egymással. Előbbi helyszínen ma befejeződik a verseny, utóbbin azonban még folytatódnak a meccsek.

Két évvel ezelőtt már rendeztünk korosztályos országos bajnokságot, a két klub viszont most fogott össze először ennek kapcsán, így pedig tényleg optimális körülményeket tudtunk teremteni. A visszajelzések pozitívak, aminek természetesen nagyon örülünk. Miként annak is, hogy minden korosztályban képviseltettük magunkat, összesen tizenhét versenyző indult a PVTC színeiben!

– mondta Horváth Rita, a PVTC klubvezetője.

A DORKO korosztályos magyar bajnokság pécsi indulói

12 évesek: Ungvári Nóra, Benovics Málna, Varga Hanna, Szűcs Vilmos, Maják János (mind PVTC).

14 évesek: Fáskerti Izabella, Simon Péter, Varga Barna, Bányai Zalán, Gömöry Ádám, Elekes Lőrinc (mind PVTC).

16 évesek: Krajczár Lili, Simon István, Pajor Bertalan, Varga Gábor (mind PVTC).

18 évesek: Garami József, Kovács András (mindkettő PVTC), Varga János (Vasas), Laczkó Béla (MTK).

A Pécsi Elektromos Sportegyesület, vagyis a Dédász-sporttelep összesen tizenhárom pályát tudott biztosítani