A mérkőzés után óriási volt az öröm pécsi oldalon, ami nem csoda: jöhet pénteken az aranycsata! (Fotó: MKOSZ/Girgász Péter)
Címlap Sport Pécsi bravúr ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata óriási csatában négy ponttal legyőzte a címvédő DVTK-t a Magyar Kupa elődöntőjében, így pénteken este (20 órától) az aranyéremét küzdhet – az ellenfele a Sopron vagy a Győr lesz.

Nagyon nehéz ellenféllel nézett farkasszemet a Sopronban zajló Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének első felvonásán, vagyis az elődöntőben az NKA Universitas PEAC, a DVTK ugyanis a címvédő, nem mellesleg a bajnoki tabellán a második helyen áll. Ugyanakkor azzal is tisztában volt mindenki, hogy a diósgyőriek és a Győr ellen van sansz, a Sopronnal szemben azonban szinte szemernyi esély sem lenne…

Az első negyed alapján nem úgy tűnt, hogy ebből pénteken döntő lesz. A DVTK ugyanis jobban játszott, a 8. percben már több mint tíz ponttal vezetett (13-25), s végül 27-19-re megnyerte ezt a felvonást. A másodikban viszont minden épp fordítva sült el! Kiss Virág duplájával a 14. percben utolérte ellenfelét a pécsi csapat (29-29), sőt, a center büntetőjével a vezetést is átvette, s miután a negyed Simon Zsófia triplájával zárult, a nagyszünetben eggyel Jovan Gorec együttese volt előrébb (44-43).

Mindenki tudta, hogy innentől kezdve bármi kisülhet ebből a meccsből! A harmadik negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrá azonban egy hajszállal az egyik húzóemberét, a felnőtt válogatott Wentzel Nórát sérülés miatt nélkülöző pécsieké volt, akik így karnyújtásnyi közelségbe kerültek a Magyar Kupa döntőjéhez. Az utolsó felvonás 65-60-ról indult, s ekkor már az volt a legnagyobb kérdés, melyik gárda játékosainak fejében van nagyobb rend, illetve ki bírja jobban szusszal. Örömmel jelentjük: pécsi oldalon minden klappolt! A DVTK ugyan elkeseredetten kapaszkodott, sőt, a 38. percben Guirantes duplájával fordított is (71-72), ez csak időlegesnek bizonyult, mert jött Gwathmey, majd Kiss Virág, s mivel az utolsó öt pont a pécsi csapathoz kötődött, végül 76-72-es győzelmet aratott az NKA Universitas PEAC!

Jovan Gorec: – Nagyszerű csapat ellen játszottunk, amely kétszer is legyőzött bennünket a bajokság során. Fontos volt, hogy megmutassuk, versenyben tudunk lenni a legjobbakkal szemben is. Nagyon sokat mutattak a lányok a pályán abból, amit gyakoroltunk, keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért. Mint mindig, ezúttal is nagyszerű munkát végzett a csapatom.

Nagy siker ez! Ami már most biztos, hogy a pécsiek éremmel zárják majd a sorozatot, a pénteken 20 órakor kezdődő döntőben dől el, hogy arany lesz-e, vagy ezüst: a fináléban a Sopron–Győr meccs győztesével találkoznak.

NKA Universitas PEAC–DVTK-HUN-Therm 76-72 (19-27, 25-16, 21-17, 11-12)
Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, elődöntő. Sopron, Novomatic Aréna, 500 néző. Játékvezetők: Nagy Viktor, Ádám József, Györfy Rúben. NKA Universitas PEAC: Katanic 2, Laczkó, Calhoun 12/3, Gwathmey 10, Kiss V. 20/3. Csere: Simon Zs. 13/9, Sanchez 13/9, Szücs R. 4, Rátkai 2. Vezetőedző: Jovan Gorec. DVTK-HUN-Therm: Aho N. 4, Bernáth 12/6, Guirantes 6, Garbin 13/6, Green 11. Csere: Kányási 19/9, Grigalauskyte 4, Kiss A. 3, Aho T. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.