Horváth Eszter egyéniben, párosban és vegyes párosban is asztalhoz áll a masters világbajnokságon
Címlap Sport Pécsi játékos...

Monumentális lesz a mezőny a masters asztalitenisz-világbajnokságon, amelyre július 6–14. között Rómában kerül sor: több mint hatezren (!) állnak majd asztalhoz. Köztük lesz egy pécsi sportoló is, Horváth Eszter, aki részvételével szeretne reklámot csinálni szeretett sportágának.

A korábbi kiváló NB I-es játékossal, Horváth Eszterrel kapcsolatban három éve megírtuk, hogy nem csak nagyot mert álmodni, meg is valósította az elképzelését. Pécsett egy gyönyörű csarnokban, a Bittner Alajos utcában felhúzott ESZ-TEAM-ben játszhatnak, edzhetnek azok, akik szeretik ezt a sportágat, kedvet kaptak egy kis pingponghoz.

Az álmok azonban már csak olyanok, hogy mindig jön a következő… Eszter tavaly több szenior országos versenyen is indult (saját korosztályában egy ideig vezette a ranglistát), és a kiélezett, nagy csatákat hozó meccsek közben (de inkább után) barátságok szövődtek, ismeretségek köttettek. A beszélgetések során kiderült, hogy több magyar asztaliteniszező is jár világversenyekre, Európa- és világbajnokságokra, s miután felvetődött, hogy 2024-ben a közelben, Rómában lesz az ITTF World Masters Championships, a pécsi sportoló úgy döntött, ezt ő sem hagyhatja ki!

– Ilyen világversenyen még sosem vettem részt, ez lesz pályafutásom csúcsa – nyilatkozta a Pécs Aktuálnak Horváth Eszter, aki annak idején az NB I-ben Bátorfi Csilla ellen is játszott. – Elképesztő lesz a világbajnokság: több mint száz nemzet mintegy hatezerkétszáz játékosa indul, a négy terem mindegyikében több mint száz asztalt állítanak fel. A részvételemmel szeretnék reklámot csinálni Pécsett az asztalitenisznek, hátha ennek köszönhetően fiatalok és idősebbek kedvet kapnak ahhoz, hogy eljöjjenek pingpongozni.

Az biztos, hogy Horváth Eszter számára nem lesz unalmas a világbajnokság, ugyanis indul egyéniben, párosban (a Magyarországon élő kínai Fang Cherryvel) és vegyes párosban (a budapesti Horváth Istvánnal) is. Bár a mezőny bivalyerős, bízik benne, hogy lesz némi sikerélménye a legjobbak között is.

– A legnagyobb esélyünk talán párosban van, a kínai lánnyal ugyanis nagyon jó kémia. Persze abszolút sorsolásfüggő egy ilyen világverseny. Mindenesetre komolyan készülök, sokat edzettem – árulta el Eszter, aki vasárnap indul Rómába, hétfőn pedig már asztalhoz is áll.

Sok sikert kívánunk a világbajnokságon, szorítunk, hogy pécsi győzelmek is szülessenek!