Címlap Sport Pécsi lányok ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas élményt jelentett a pécsi Dance Show Tánccsoport tehetségeinek, hogy részt vehettek a közelmúltban Budapesten megrendezett World Dance Championshipen, ami egy „mini” táncvébének felelt meg.

Nem volt egyszerű eljutni a budapesti versenyig, több hazai viadalon kellett jó helyezéseket elérni. Az őszi és a tavaszi kupán, valamint a dupla pontokat érő magyar bajnokságon olyannyira jól szerepeltek a Dance Show Tánccsoport tehetségei, hogy (egyedüli pécsi egyesületként) kvalifikálták magukat a World Dance Championshipre. A roppant erős nemzetközi mezőnyben is nagyon jól szerepeltek a lányok, a streetdance gyermek formáció negyedik, a streetdance gyermek csoport ötödik helyen végzett, szólóban pedig Bodor Neszta a hetedik helyen zárt.

– Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy eljutottunk erre a versenyre, mert hatalmas élményt jelentett a lányoknak – mondta a Pécs Aktuálnak Volf Dominika, a tánccsoport vezetője. – A szezonunkat illetően gyakorlatilag ez jelentette az i-re a pontot. Nagyon nehéz volt a felkészülésünk, de ennek ellenére jó eredményeket értünk el, ott voltunk a középmezőnyben az erős ellenfelek között. Szakmailag is nagyon sokat jelentett ez a verseny számomra, mert remek koreográfiákat láttam a többiektől, sokat lehetett tanulni. Most már tudjuk, miben kell javulnunk ahhoz, hogy jövőre még előrébb végezzünk.

A streetdance gyermek formáció tagjai: Csúcs Liza, Nyáry Lili, Marx Lilien, Tálosi Míra, Moezzi Szemira, Veres Petra, Csordás Liza, Csiba Adrienn, Salamon Rozina, Ragoncsa Kata, Szabó Luca, Eckhart Zoé, Dolgos Janka, Máy Nóri, Halmosi Léla, Dávid Jana, Hornung Emma.

A streetdance gyermek csoport tagjai: Mehring Zsófia, Fischer Mirtill, Geisz Nóra, Mocsári Léna, Csender Dalma, Mátéka Lara, Bodor Neszta, Fülöp Kata.

Szóló: Bodor Neszta.

Ütős kis csapat ez: nagyon ügyesek voltak a pécsi lányok!