Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenöt szakosztály, ezerhatszáz sportoló, százhúsz edző – nagy egyesületté nőtte ki magát az utóbbi években a PSN Zrt. által működtetett Pécsi Sportiskola. De nemcsak nagy, hanem sikeres is, ezt jelzi, hogy a Sportegyesületek Országos Szövetsége az eredményességi rangsor alapján a nyolcadik helyre sorolta az országban!

A Sportegyesületek Országos Szövetségének küldöttgyűlésén az ülés zárásaként ünnepélyes keretek között került sor a 2021-ben kiemelkedő munkát végző sportvezetők, illetve sportszervezetek díjazására. Az egyesületi eredményességi rangsorban 2021-ben (az Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon, világbajnokságokon és az olimpiai- és paralimpiai játékokon szerzett pontok alapján) a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. az előkelő nyolcadik helyen végzett!

A 2021-es rangsor

1. Budapesti Honvéd Sportegyesület

2. Ferencvárosi Torna Club

3. Újpesti Torna Egylet

4. Vasas SC

5. BVSC-Zugló

6. Magyar Testgyakorlók Köre Budapest

7. Győri Vizisport Egyesület

8. Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

– Elképesztő megtiszteltetés volt számunkra, hogy ilyen előkelő helyen végeztünk mintegy hétszázötven tagszervezet között! – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Sági Zoltán, a PSN Zrt. sportigazgatója. – Mindez köszönhető mindenkinek, aki az egyesületünknél dolgozik, vezetőknek, edzőknek, sportolóknak egyaránt. Érdemes megnézni, hogy kik végeztek előttünk: többnyire olyan, nagy tradíciókkal rendelkező mamutklubok, amelyek összehasonlíthatatlanul jobb feltételekkel rendelkeznek, mint mi, például a Honvéd, a Ferencváros, az Újpest, a Vasas, az MTK. Különösen örülünk ennek az eredménynek azért, mert a Pécsi Sportiskola jövőre lesz hatvanöt éves!

A PSN Zrt. által működtetett Pécsi Sportiskola immár 15 sportágat karol fel, ennek megfelelően 15 szakosztályt működtet: aerobik, atlétika, break, jégkorong, kerékpár, kézilabda, labdarúgás, rövidpályás gyorskorcsolya, sportlövészet, szabadidősport, szinkronúszás, torna, triatlon, úszás, vízilabda.

– Legutóbb a break- és a szabadidősport-szakosztály alakult meg. Jelenleg mintegy ezerhatszáz sportoló és százhúsz edző tartozik hozzánk, amivel Pécs és a régió legnagyobb, és a szakmai elismerések alapján szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy legeredményesebb sportszervezete vagyunk – mondta Sági Zoltán, hozzátéve, hogy a közeljövőben két jelentős sporteseményt is szerveznek: június 23–25. között a Mecsek Rallye, augusztusban pedig a triatlon országos bajnokság házigazdái lesznek.