Az U19-es csapat bajnok lett, a játékosok magasba dobálták edzőjüket, és ha nem szeretnék Koleszár Viktort, nem kapták volna el... (Fotó: PMFC)
Címlap Sport PMFC: az után...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szezon utolsó bajnokiját játssza vasárnap a PMFC felnőtt labdarúgócsapata, és a Szeged elleni derbi előtt (amely ingyenes lesz) nagyon bízunk benne, hogy nem ez lesz jó ideig a sokak által szeretett piros-feketék utolsó NB II-es meccse. Nagy a kontraszt a felnőtt foci és az utánpótlás között, utóbbiban szép sikerek is akadtak.

Kezdjük a legidősebb korosztállyal: a PMFC NB II-es felnőtt csapata vasárnap élet-halál harcot vív majd a bentmaradásért. Nagy kár érte, hogy hagyták idáig fajulni a dolgot, mert a nagy tradíciókkal rendelkező pécsi klub azért ennél többre hivatott! Sokkal többre!

De most koncentráljunk az előttünk lévő mérkőzésre! Vasárnap délután (17.00) a Szeged látogat Pécsre, s van még némi remény arra, hogy a PMFC megússza a kiesést. Amennyiben győz Mátyus János együttese, az előtte álló BVSC-Zugló pedig kikap otthon a Honvédtól (van rá sansz), akkor megvan a bentmaradás – minden más esetben eljött a szomorú vég. Hozzá kell tenni, nem könnyíti meg a pécsi fiúk dolgát, hogy a Budafokon már az első félidőben kiállított Hadaróra és Krauszra eltiltás miatt nem számíthatnak: előbbi két, utóbbi egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A szurkolók szempontjából nagyon fontos információ, hogy a belépés ezúttal ingyenes lesz, csak egy regisztrációs jegyet kell kérni a pénztárostól, és már nyílnak is a kapuk. Bárcsak a többi is ilyen egyszerű lenne!

Amíg a felnőtt csapat azért küzd, hogy elcsípje a 14. helyet a honi másodosztályban, addig az utánpótlásban azért szebb eredmények is születtek. Az U19-es alap bajnokságot (ami értelemszerűen nem a legmagasabb szint, hanem eggyel a kiemelt alatt van) például megnyerte a PMFC, megelőzve többek között a Kecskemétet és a Zalaegerszeget, és szintén az élen végeztek a pécsi fiúk az U15-ösöknél is ugyanezen a szinten (egy Paks és egy Kecskemét is mögöttük maradt). Az idősebbeket Koleszár Viktor, a fiatalabbakat Princz Gilbert vitte bajnoki címig – érdekesség, hogy Koleszár pont aznap ünnepelte 47. születésnapját, amikor csapata az utolsó meccsén, egy vérbeli rangadón 2-1-re legyőzte a második helyen végzett Kecskemétet.

– A bajnoki címet már korábban megszereztük, de nagyon klassz volt ez így, hiszen egy döntőnek beillő mérkőzést nyertünk meg. A fiúk utána feldobáltak a levegőbe, csodálatos volt, ezeket a pillanatokat sosem fogom elfeledni – mesélte a Pécs Aktuálnak Koleszár Viktor, aki lassan tíz éve dolgozik a PMFC utánpótlásában, és megvan a legmagasabb edzői képesítése, az UEFA Elite Youth A diplomája. – Szinte az összes korosztálynál megfordultam már, de ez volt az első bajnoki címem, amit elsősorban annak köszönhetünk, hogy ezek a fiúk elképesztően szorgalmasak, alázatosak, hajlandóak voltak nagyon sokat és nagyon keményen dolgozni. Élveztem velük a munkát! Úgy tudom, ők is velem, annak ellenére, hogy keménykezű edzőnek tartanak. Ez az eredmény nagyon fontos számomra, mert én a kézilabdaedző édesapám révén annak idején PMSC-, majd később PMFC-szurkoló voltam, magaménak érzem a klubot, úgyhogy ennél többet nem is kívánhattam volna!

Mi pedig azt kívánjuk, legyen még sok ilyen pillanat az életedben, Viktor!

A PMFC U15-ös csapata bajnoki címmel zárta a 2023/2024-es szezont
A PMFC U19-eseinél is nagy volt az öröm, hiszen felülhettek a trónra