Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszerezte ötödik bajnoki győzelmét is az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely ezúttal a Vasas Akadémia vendégeként nyert. A pécsi lányok így továbbra is hibátlanok.

Nehéz mérkőzésre számított mindenki a Vasas otthonában, nem is volt könnyű, de a lényeg, hogy az NKA Universitas PEAC végül megnyerte. A második negyed döntött, amelyben 12 ponttal (12-24) jobbnak bizonyult Jovan Gorec együttese – a többi három abszolút kiegyenlített volt. A mérkőzés legjobbja Kiss Virág lett, aki dupla-duplával járult hozzá az újabb sikerhez: 21 pontja mellett leszedett 11 lepattanót is.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a mai, hiszen a Vasas egy magas hőfokon égő csapat remek szakmai stábbal – értékelt Jovan Gorec, a pécsiek vezetőedzője. – Ennek megfelelően készültünk, és bár sajnos az első negyedben nem sikerült mindent megvalósítani, a második játékrésztől viszont bekeményítettünk és uralni tudtuk a játékot. A győzelem kulcsa határozottan az volt, hogy nagyobb energiával játszottunk.

Vasas Akadémia–NKA Universitas PEAC 62-74 (23-23, 12-24, 14-13, 13-14)

NKA Universitas PEAC: Laczkó 5/3, Wentzel 12/6, Calhoun 8/3, Burdick 9, Kiss V. 21/3. Csere: Katanic 12, Sanchez 2, Kaszás-Pap 2, Selcova 3/3, Szücs R.

Hibátlanul menetel a bajnokságban a Nemzeti Kosárlabda Akadémia felnőtt férfi csapata is, amely az NB I. B Piros csoportjában behúzta a negyedik győzelmét. A pécsi fiúkra az első negyedben még ráijesztett a házigazda Salgótarján, a folytatásban azonban nem volt pardon, sokkal jobbak voltak a vendégek, akik végül magabiztosan nyertek.

– Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Nem a mi ritmusunkban kezdtük a mérkőzést, emiatt az első negyedet ellenfelünk irányította. A második és harmadik negyedben azonban tudtunk váltani, így előbb egyenlítenünk sikerült, majd kialakítottunk egy nagyobb különbséget, amit az utolsóban meg tudtunk őrizni. Gratulálok a Salgótarjánnak is, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra – fogalmazott Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője.

Salgótarjáni KSE–NKA Pécs 65-82 (27-19, 10-22, 11-22, 17-19)

NKA Pécs: Kerpel-Fronius, Meszlényi 2, Kovács P. 10/3, Meleg 22/3, Djordjevic 19. Csere: Kazy 11/9, Lados 10/3, Benke 6, Scherer 2, Rátvay, Rátgéber T., Herger. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.