Címlap Sport Sportösszefog...

Sportösszefoglaló: bajnok a Kozármisleny, egyenlített a Rátgéber Akadémia, NB II-es focivereségek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt jó napjuk az NB II-es baranyai futballcsapatoknak, hiszen a PMFC és a Szentlőrinc is kikapott. A (még) NB III-as HR-Rent Kozármisleny viszont matematikailag is bajnok, így feljutott a második vonalba. Kosárlabdában volt ok az örömre Pécsett, a Rátgéber Akadémia felnőtt férfi csapata ugyanis kiütötte a Jászberényt.

Kezdjük a rossz baranyai sporthírekkel: mindkét NB II-es focicsapat kikapott, ráadásul az erőviszonyok alapján egyiknek sem kellett volna vereséget szenvednie. A PMFC annál a III. Ker. TVE-nél vizitált, amely a mérkőzés előtt nem csupán kieső helyen állt, hanem egyenesen sereghajtó volt. Ennek fényében meglepő a végeredmény, hiszen tükörsimán, 3-0-ra győztek a házigazdák!

A Szentlőrinc a saját otthonában fogadta a bentmaradásért hajtó Csákvárt. Bár a lőrincieknek is nagyon kellettek volna a pontok, hiszen zsinórban háromszor kaptak ki, most sem tudták kikaparni maguknak a gesztenyét: 3-1-es vereséget szenvedtek, s ezzel iszonyú nehéz helyzetbe hozták magukat.

Maradva a futballnál: a kozármislenyiek ma ünnepelnek! Az NB III-ban vitézkedő HR-Rent Kozármisleny 2-2-es döntetlenre végzett Iváncsán, s ezzel a pontszerzéssel bebiztosította a bajnoki címét öt fordulóval a bajnokság vége előtt – a következő idényben jöhet a második vonal! A B Build Mohács megszerezte a hatodik győzelmét, a Dabas-Gyón otthonában nyert 3-2-re.

Immár gyűrűre játszva: kosárlabdában akadt pécsi siker vasárnap. A Rátgéber Akadémia felnőtt férfi csapata a Jászberénnyel vív elődöntős párharcot, amelynek a második mérkőzésén ma délután kiütéses hazai siker született, hiszen az akadémisták 93-66-ra győztek. Az állás így 1-1, kedden folytatás Jászberényben!