A Szentlőrinc az utolsó fordulóban, Mohácson biztosította be a bajnoki címet – hatalmas volt az öröm
Címlap Sport Százötvenmill...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentlőrinc labdarúgócsapata vasárnap belevág az osztályozós párharcba, amelyet ha megnyer a Putnok ellen, feljut a másodosztályba. Ha tényleg oda vágyik: már olyan (buta) pletyka is szárnyra kapott Pécsett, hogy a PMFC megvásárolná a lőrinciektől az NB II.-es indulási jogot.

A Szentlőrinc végigküzdötte az egész évet azért, hogy megnyerje a bajnokságot, és ennek köszönhetően legyen esélye visszajutni az NB II.-be, ahonnan tavaly kiesett. A másodosztályig még egy lépcsőfokot meg kell másznia Pichler Gábor együttesének, ugyanis egy osztályozós párharcot is sikerrel kell vennie: az Északkeleti csoportot megnyerő Putnok elleni csata holnap délután kezdődik idegenben, aztán június 9-én zárul Szentlőrincen.

A szurkolók természetesen az osztályozó eredményétől teszik függővé, hogy feljut-e a Szentlőrinc, vagy sem, vannak azonban olyanok is, akik máris összeesküvés-elméleteket gyártanak, ilyen-olyan pletykákat terjesztenek. Miután a PMFC kiesett, sokakat foglalkoztat, vajon mi lesz a közkedvelt pécsi klubbal. Néhányan hamar összekapcsolták a lőrinci és a pécsi piros-feketéket: önmagát bennfentesnek beállító, de inkább csak túl élénk fantáziával megáldott egyének szerint ha a Szentlőrinc „helyzetbe kerül”, nem fog fellépni az NB II.-be, hanem eladja a lehetőséget a PMFC-nek. A pontos összeget is tudni vélik: 150 millió forintért!!!

Ezzel azért akad egy-két bibi. Egyrészt: jogilag szinte kivitelezhetetlen ezt megvalósítani. Másrészt, ismerve a lőrincieket, nem hisszük, hogy benne lennének egy ilyen simlis bizniszben, ami nyilván kiverné a biztosítékot szurkolói körökben.

– Nem szeretnénk semmilyen pletykával foglalkozni, jelen pillanatban csak az osztályozóra fókuszálunk! – szögezte le a Pécs Aktuálnak Kovácsevics Dusán, a Szentlőrinc SE operatív vezetője. – Annyit azért megjegyeznénk, hogy mi nem cél nélkül küzdöttünk egész évben: a bajnoki címért és az osztályozó jogáért harcoltunk. Hozzátehetjük, négy évvel ezelőtt, amikor legjobb másodikként felkértek bennünket az NB II.-re, szintén ehhez hasonló mendemondák keringtek, ehhez képest három szép esztendőt tölthettünk el a másodosztályban, és visszavágyunk oda!

A szentlőrinciek ma már útra is keltek, hiszen a borsodi település, Putnok nincs a szomszédban: több mint négyszáz kilométert kell utazni! Ma Mezőkövesden száll meg a csapat, holnap folytatja útját a 16.00 órakor kezdődő mérkőzés helyszínéig.

– A bajnoki cím megvan, ez egy nagyon fontos lépcsőfok volt számunkra, de a fő célunk az, hogy visszajussunk a másodosztályba – mondta Pichler Gábor, a csapat vezetőedzője. – Egyszerű a képlet: a két mérkőzés során jobbnak kell lennünk ellenfelünknél, és meg kell mutatnunk, hogy helyünk van az NB II.-ben!

S ha sikerrel veszik az akadályt, néhány pécsi rémhírgyáros fejében máris elindul a 150 milliós táska…