Valljuk meg, nem lehet manapság rossz érzés ehhez a közösséghez tartozni: nem akármilyen győzelmet arattak a kozármislenyi srácok! (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Szenzációs, a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztő eredménnyel folytatta szereplését a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata: az NB II. 16. fordulójában kiütéses győzelmet aratott, 7-0-ra nyert hazai pályán a Siófok ellen! A PMFC-nél természetesen ennyi gólra nem lehet számítani, de azért örömteli, hogy az új vezetőedzővel, Kulcsár Árpáddal megszerezték a három pontot a piros-feketék. Jó hír, hogy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc is győzött.

Ebben az őszi szezonban eddig is mindenki csodájára járt annak, hogy mit varázsol a HR-Rent Kozármisleny, vagyis egy kiscsapat (nem megbántani akarjuk a kék-fehéreket!) az NB II-ben, s nem igazán hittünk abban, hogy lehet még überelni az eddigieket. Pedig hogy a fenébe ne lehetne! A mislenyi fiúk biztosan így gondolták, másfajta hozzáállással ugyanis biztosan nem tömték volna ki 7-0-ra a vendég Siófokot! Az első félidőben már négynél járt Aczél Zoltán együttese, amely a szünet után sem állt le, és teljes mértékben kiszolgálta szurkolóit a csípős hidegben: további három gólt rámolt be a Misleny, amely továbbra is ott áll a tabella harmadik fokán. Egy biztos, manapság senki sem szívesen játszik Kirchnerékkel!

A PMFC edzőváltás után fogadta a Budafokot, és mindenki abban bízott, hogy Kulcsár Árpád vezetőedző rögtön győzelemmel kezdi regnálását. Ehhez persze gólt kellett lőniük a piros-feketéknek, akiknek eddig ez nem nagyon ment: elképesztő, hogy 15 (!) forduló után csak 5 (!) rúgott gólnál tartottak! Nos, a 16. körben megszületett a hatodik találat, ami Krausz nevéhez fűződött a 44. percben – jellemző egyébként, hogy a labda épphogy csak áthaladt a gólvonalon. Sebaj, a lényeg, hogy megadták, a pécsi srácok pedig a folytatásban hozták, amit tudnak, nullán tartották a vendégeket, így megnyerték a meccset.

Az NB III. Dél-nyugati csoportjában nagyon fontos meccset játszott a Szentlőrinc, amely az idei utolsó fordulóban Érdre látogatott. Pichler Gábor együttese magabiztosan, jó játékkal hozta a három pontot, amire égető szükség volt: miután a nagy rivális Iváncsa is rendre nyer, egész egyszerűen nem szabad hibázni, nem fér bele a pontvesztés! A másik két baranyai csapat számára nem termett sem babér, sem pont a hétvégén, a PTE-PEAC Kaposváron kapott egy hármast, a Mohács pedig hazai pályán bosszantó vereséget szenvedett.

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Siófok 7-0 (gólszerzők: Horváth P. 17. és 23. perc, Vajda 29. perc, Molnár 42. perc, Tóth Z. 58. perc, Kirchner 71. és 89. perc), PMFC–Budafok 1-0 (gólszerző: Krausz 44. perc), Érd–Szentlőrinc 1-3 (gólszerzők: Monori 48. perc, ill. Múcska 1. perc, Novák 29. perc, Rétyi 58. perc), Kaposvár–PTE-PEAC 3-0 (gólszerzők: Bíró 33. perc, Hampuk 35. és 29. perc – utóbbit 11-esből), Mohács–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 0-1 (gólszerző: Kövesdi 6. perc – 11-esből).

A pécsi öltözőben nagyon jó volt a hangulat a Budafok elleni bajnoki után: nagyon kellett ez a siker a piros-feketéknek! (Fotó: PMFC)