Welcome to the Dorka show – ezt írták ehhez a képhez a Minnesota Facebook-oldalán
Címlap Sport Szenzációs ez...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszakadt a Minnesota rossz sorozata, a Lynx 73-70-re győzött a Los Angeles Sparks ellen a WNBA legutóbbi játéknapján – köszönhetően elsősorban Juhász Dorka remeklésének!

Egyre többször hallani, olvasni, hogy Juhász Dorka volt a draft legnagyobb fogása! Nem véletlen, hogy sokan így gondolják, hiszen a Pécsről, a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról indult játékos egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában.

Most például a Los Angeles elleni meccsen karriercsúcsot ért el a WNBA-ben azzal, hogy 33:08 perc alatt dupla-duplázott: dobott 16 pontot és leszedett 10 lepattanót. Ezzel ő volt a mezőny egyik legjobbja, sőt, ha azt is figyelembe vesszük, hogy milyen százalékkal dobott (márpedig miért ne vennénk figyelembe?!), akkor bizony ő volt a meccs embere, hiszen 7/10-es mutatóval dolgozott mezőnyből, ami 70 százalékot jelent – csapattársa, a 22 pontot szerző Napheesa Collier 9/20-szal zárt, ami csupán 45 százalék.

Ahogy a mérkőzés összefoglalójában is írják, Dorka kulcsszerepet vállalt csapata győzelmében. Az első két negyedben egészen fantasztikusan játszott, 14 pontot dobott, 6 lepattanót szerzett, volt három gólpassza és két labdaszerzése! Nem csoda, hogy a társak szinte felfalták a pályán örömükben – extázisban kosarazott. Nem mellesleg tette mindezt a szülei előtt, akik kint vannak Amerikában, ott voltak ezen a meccsen, úgyhogy nagy örömet szerzett Balázs Hajnalkának és Juhász Zsoltnak!

Bravó, Dorka!

Róla szólt ez a meccs:

https://www.facebook.com/minnesotalynx/videos/205616892142457

Nem semmi belépő:

https://www.instagram.com/p/Cu77ryfpMlp/?img_index=1