Wentzel Nóra (labdával) is hatalmasat küzdött, végül 13 pontot dobott a Ramla ellen
Címlap Sport Szenzációs gy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előzetesen a csoport favoritjának titulált izraeli Elitzur Ramla ellen kezdte meg hazai pályán szereplését az Európa Kupában a pécsi női kosárlabdacsapat, az NKA Universitas PEAC. A nemzetközi kupameccsen most debütáló Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában szenzációs pécsi győzelem született!

Nyugodtan kijelenthetjük, ég és föld a különbség. Na, nem a két csapat között: a Lauber Dezső Sportcsarnokra és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokára gondolunk. Bár előbbihez rengeteg csodálatos emlék köti a kosárszeretőket, amelyeket nyilván nem lehet és nem is szabad elfeledni, azért valószínűleg senki sem bánja, hogy immár csodálatos körülmények között játsszák tétmeccseiket a pécsi lányok. A létesítmény valóban ultramodern, impozáns az eredményjelző, csúcsszuper a parketta a pályán, nem mellesleg a küzdőtér végre karnyújtásnyira van a lelátótól.

Csak a gyűrűk rosszak…

Legalábbis nem tudtunk másra gondolni, amikor az Elitzur Ramla elleni mérkőzés negyedik percének vége felé közeledve még egyetlen pontot sem dobtak a pécsi lányok. Hazai pályán! Az összes dobás után leperdült a labda a gyűrűről, az istennek sem akart bemenni egy sem – míg aztán Sanchez duplájával végre megtört a jég. S ha egy üzlet beindul: egy percen belül hét pontot dobtak Wentzelék, akik át is vették a vezetést, de a negyedet így is a vendégek húzták be (12-16).

A lelátón ülő Rátgéber László ekkor odasúgta, ha ez a meccs meglesz, akkor a továbbjutás is összejön, elvégre a csoport favoritjával ütközött meg az NKA Universitas PEAC. A proféta szóljon belőle, gondoltuk jó egy órával később!

S hogy miért? Azért, mert a pécsi lányok a nagyszünetre fordítottak (32-30), majd olyan harmadik negyedet produkáltak, amely láttán valószínűleg a csarnok is csettintett egyet, mondván, ilyet még nem pipált! Bár Rotberg révén az elején még egyenlített a Ramla, utána jött Katanic, Calhoun, Burdick, Wentzel, s mire felocsúdtak a vendégek, már 47-36-ot mutatott az eredményjelző. És ez még csak a kezdet volt, a negyed végére ugyanis kereken húsz pontra nőtt a pécsi előny (63-43) – a szurkolók legnagyobb örömére.

Ekkor már mindenki sejtette, hogy nagy baj nem lehet, az újabb győzelem már bent van a zsákban. Így is történt, a pécsi lányok szépen őrizték előnyüket, és végül 78-58-as győzelmet arattak!

Most már csak az a kérdés, hogy a B-csoport favoritját nem NKA Universitas PEAC-nak hívják?!

NKA Universitas PEAC–Elitzur Ramla 78-58 (12-16, 20-14, 31-13, 15-15)

Nőikosárlabda Európa Kupa, B-csoport, 1. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. NKA Universitas PEAC: Katanic 12/3, Calhoun 22/6, Wentzel 13/6, Burdick 12, Kiss V. 15/3. Csere: Simon Zs. 2, Sanchez 2, Laczkó, Szücs R. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka. Elitzur Ramla: Austin 14, Babkina 13/3, Baron 2, Mosby 12, Rotberg 5/3. Csere: Mbaka 10, Dudasova 2, Fleischer, Danan. Vezetőedző: Shira Haelion.

Amikor a női mérkőzés elkezdődött, már véget ért a DEAC U23–NKA Pécs férfi csata az NB I. B Piros csoportjában. Sajnos az Ivica Mavrenski által irányított együttes veretlenségi szériája megszakadt: a hazai pályán játszó debreceniek ötpontos győzelmet arattak.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Míg ők keményen játszottak és küzdöttek, mi puhák voltunk. A mérkőzés végén hozott rossz döntéseink megpecsételték a sorsunkat.

DEAC U23–NKA Pécs 70-65 (11-10, 16-18, 21-22, 22-15)

Férfikosárlabda NB I. B Piros csoport, 7. forduló. DEAC U23: Balázsi 12/3, Kenéz 10/3, Gáspár M. 11/3, Fábián S. 4, Neuwirth 8/6. Csere: Ságodi 8/3, Hőgye 15/3, Várszegi, Czermann 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics. NKA Pécs: Kerpel-Fronius 13, Kovács P. 5, Meszlényi 14/3, Meleg G. 18, Djordjevics 8. Csere: Benke 2, Scherer 5/3, Kazy, Rátvay, Lados. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.