Óriási volt az öröm a pécsi csapat játékosainál, különösen Ibrahim Durmo (balról a második) mosolygott folyamatosan – ő volt a meccs embere (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Szenzációs gy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Második hazai bajnokiját is megnyerte a mezőny újonca, az NKA Universitas Pécs csapata a férfi NB I. A csoportban, ráadásul úgy verte meg a DEAC-ot, hogy sérülés miatt hiányzott az egyik legjobbja. A szurkolókat ismét teljesen tűzbe hozta ez a csata, amelyen fantasztikus volt az utolsó negyed!

Az előjelek nem voltak túlzottan jók a fontos hazai mérkőzés előtt. A pécsi csapat egyik meghatározó játékosa, a meccsenként 22,5 pontot átlagoló bosnyák Fahrudin Manjgafic ugyanis bokasérülést szenvedett, ami nagyon kellemetlenül érintette a csapatot, hiszen a kis költségvetésből gazdálkodó NKA Universitas Pécsnek nem túl mély a kerete.

Ehhez képest a vendégek öt légióssal érkeztek – és mégsem ők nyertek! Az NKA Arénába kilátogató közönség gyakorlatilag csodát látott, hiszen a hazaiak hatalmasat küzdöttek, és nagyon jó volt látni, hogy a magyar játékosok, köztük az Akadémia saját neveltjei is mind hozzátették a magukét. Máshogy egész egyszerűen nem ment volna! Ez kellett ahhoz, hogy a harmadik negyed végéig ne dőljön el a mérkőzés, ekkor 50-58 volt az állás. Aztán jött az utolsó felvonás…

…amiben szinte senki sem hitte el, hogy mit lát. A pécsi fiúk ugyanis egészen elképesztő záró tíz percet produkáltak, 25-6-ra nyerték meg ezt a negyedet, s ennek köszönhetően végül egész magabiztosan, 75-64-re hozták a meccset! A pokoli jó hangulatban a 36. perc végén Meleg Gergő duplájával érték utol ellenfelüket (62-62), akik teljesen ledermedtek, így aztán ment tovább a hazai henger. Kerpel-Fronius bevágott egy triplát, Milan Luzsajics egy szép duplát tett hozzá, Ibrahim Durmo pedig élete mérkőzését játszotta, dobálta a ketteseket és a büntetőket, nem mellesleg leszedett 20 (!) lepattanót, így hatalmas szerepe volt abban, hogy az NKA Universitas Pécs megnyerte a második hazai bajnokiját is, így jöhetett az ünneplés!

Szép volt, fiúk!

NKA Universitas Pécs–DEAC 75-64 (16-21, 21-18, 13-19, 25-6)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 6. forduló. Pécs, NKA Aréna. Vezette: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 10/3, Kovács P. 2, Luzsajics 8, Durmo 22/6, Herger 3. Csere: Meleg 20, Scherer 8/3, Benke, Lados 2, Rátgéber T., Kazy, Bor. Vezetőedző: Goran Tadic. DEAC: Drenovac 22/3, Williamson 10/3, Edwin 11, Buljevic 4, Hőgye 3/3. Csere: Ságodi 6/3, Neuwirth 4/3, Buckles 4, Várszegi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.