Ez egy ütős páros: Hoffmann Réka rengeteget tanul a korábbi kiváló pécsi ökölvívótól, Alvics Gyulától
Címlap Sport Szép pécsi si...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PVSK ökölvívója, Hoffmann Réka hozhatta el a bajnoknak járó trófeát a hölgyek +81 kg-os súlycsoportjában a Budapesten megrendezett jubileumi, 100. Papp László Országos Ökölvívó Magyar Bajnokságon. A mindössze 21 éves sportoló a bátyjának köszönheti, hogy a ring közelébe került, és beleszeretett a bunyózásba.

A döntőig nem sok időt töltött a ringben Hoffmann Réka, hiszen kiváló felkészültségének köszönhetően a paksi Sebestyén Daniella és a székesfehérvári Zsoldos Virág elleni meccse is már az első menetben véget ért. Az aranycsata azonban olyan volt, amilyennek lennie kell: kőkemény küzdelmet hozott, férfias pofonokat osztogattak a lányok, és végül a pécsi kiválóság került ki a csatából győztesen.

– Természetesen azért mentem az országos bajnokságra, hogy megnyerjem – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Hoffmann Réka. – A döntőben nagyon jó ellenfelet kaptam, a nagykanizsai Szira Zsófia idén ifjúsági Európa-bajnok lett. Kiváló fiatal ökölvívó, aki gyors és erős, de azt kell mondjam, hogy én még gyorsabb és még erősebb voltam, látványosabban és többet is találtam, ennek köszönhettem a győzelmet!

Rékának nem ez volt az első nagy sikere: fiatal kora ellenére már háromszor volt magyar bajnok a felnőttek között. A tehetségére természetesen a szövetségnél is felfigyeltek, négy éve a válogatott tagja: tavaly az U22-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

S hogy miként keveredett a ring környékére? A bátyja inspirálta, aki két évig járt bokszolni – szerencsére Réka nem hagyta abba.

„Amikor Gergő járt, arra gondoltam, én is megnézem, milyen ez a sportág. Lementem a PKSE edzéseire, és ottragadtam. Nagyon megtetszett, mert kicsit túlsúlyos kislány voltam, ettől aztán elkezdtem fogyni, sokkal jobban éreztem magam, és a társaság is nagyon jó volt. Ráadásul hamar kiderült, hogy van hozzá tehetségem, ügyes vagyok, ami az önbizalmamnak is nagyon jót tett.”

Olyannyira, hogy benne maradt ebben a küzdősportos világban. A PKSE-től eligazolt Vecsésre, ahol már versenyzett is, közben Pécsett Horváth „Füles” Lászlónál thai-boxra is járt, majd jöhetett a PVSK. A pécsi klubnál abszolút megtalálta a számításait, nagyon jól érzi itt magát, nem mellesleg rendkívül jó kezekbe került!

– Többen is foglalkoznak velem, Alvics Gyula, Hodosi József és Lakatos Krisztián segíti a felkészülésemet, és sokat köszönhetek a Pécsi Súlyemelő Egyesületnek is, ahol a dinamikus erőfejlesztésre helyeztük a hangsúlyt. A korábbi kiváló ökölvívótól, Alvics Gyulától rengeteget tanulok, ég és föld a munkám, a teljesítményem, amióta vele dolgozom! Az utánpótlásban sokszor csak az számított, ki akar jobban, korábban én is csak mentem előre, úgy voltam vele, ahogy esik, úgy puffan. A felnőtt mezőnyben viszont már mások az elvárások, fontos a technika, az elmozgások, és rengeteget változott a gondolkodásom is: már azt nézem, hogyan tudom becsapni a másikat – mesélte Réka, aki harmadéves a Pécsi Tudományegyetemen, az ETK-n dietetikusnak tanul.

Az év végi siker után nem igazán zökkenhet ki az edzésekből, mert januárban már ott lesz a Debrecenben megrendezésre kerülő nemzetközi Bocskai István Emlékversenyen, aztán jön a felnőtt Európa-bajnokság, majd az U22-es Eb. Szóval sűrű éve lesz.

– Remélem, eredményes is! Nagyon bízom benne, hogy az U22-es és a felnőtt Európa-bajnokságon is érmet szerzek!

Szurkolunk, hogy sikerüljön!

Na, ki a magyar bajnok? Akinek a jobb kezét a magasba emelik, vagyis a PVSK színeiben induló Hoffmann Réka!