Címlap Közélet Közösség Szeptemberben...

Szeptemberben bezárják a Lauber Dezső Sportcsarnokot Pécsett, több hónapig is eltarthat a korszerűsítés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon valószínű, hogy szeptembertől több sportoló szorulhat ki a pécsi sportcsarnokból. Meccsek sem lesznek ott. Az ok, hogy – bár erről hivatalosan nem tájékoztatták még a pécsieket – felújítási munkálatok kezdődhetnek az épületben. A Pécs Aktuál megbízható forrásból úgy tudja: energetikai korszerűsítés zajlik majd, azaz napelemeket és külső szigetelést is kap az épület. Ezt később a PSN Zrt. is megerősítette kérdésünkre, részleteket azonban még nem közölt.

“Rendkívül elavult a sportcsarnok, ahol a csapatok már nem tudnak a kor elvárásainak megfelelően edzeni”

– vallotta egy neve elhallgatását kérő sportoló, aki egyrészt nagyon örül a felújításnak, másrészt viszont nehezményezte annak időzítését. Szerinte a lehető legrosszabbkor nyilvánítják munkaterületté a csarnokot, ami a tervek szerint legalább 1,5 hónapig, de akár tovább is zárva lehet mind a sportolók, mind a szurkolók előtt.

Szeptembertől több sportolónak máshol kell edzeni

– Ha májusban kezdték volna, könnyebb lenne az életünk. Most azonban úgy néz ki, szeptembertől más helyre kell mennünk, ami azért az iskolák sportcsarnokainak kapacitását elnézve nem lesz könnyű – mondta a sportoló. Egy másik forrásunk szerint a csapatok nagy részének van saját sportcsarnoka is, egyedül a kézilabdacsapat van nehéz helyzetben.

Két kosárlabdacsapat, egy kézilabda- és egy futsalcsapat is érintett

– Úgy tudjuk, többször nekifutott már a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. a felújításnak. De most úgy tűnik, el is kezdik, bár a felújítás nem lesz teljes körű – mondták. Ennek is örülni kell, főleg ha elkészül.

Hogy hol lesznek a meccsek, ha nem a Lauber Dezső Sportcsarnokban?

Egyelőre kérdéses, mert nem minden pécsi csarnok felel meg a több ezres tömeg befogadására. Természetesen az ügyben megkerestük a PSN Zrt.-t is, akik levélben ígértek választ kérdéseinkre. Ezeket kérdeztük:

  1. Mit lehet tudni a felújításról? Mit érint (úgy tudjuk energetikai felújításról van szó)?
  2. Milyen forrásból tudják ezt megoldani? Meddig kell befejezni?
  3. Mikor és kiket érint a kiköltözés? Két kosárlabda, egy kézi, egy futsal csapat és utánpótlás is?
  4. A konditerem és tornaterem is érintett?
  5. A szurkolók szemszögéből: hol lesznek majd a meccsek? Mit lehet erről tudni?
  6. Ki a kivitelező?

A Pécs Aktuál úgy tudja, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnok új napelemeket, külső szigetelést, nyílászárót kap, ami a jövőben megkönnyítheti az üzemeltetést. A felújítás költségét hivatalosan még nem közölték, ugyanakkor egyes becslések szerint akár 100 milliós nagyságrendű is lehet.

Amint reagál a PSN Zrt., cikkünket természetesen frissítjük!


KORÁBBAN ÍRTUK: