Címlap Sport Szerda után s...

Szerda után szombaton is győzött otthon a PEAC-Pécs

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eredményes hete van a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának, hiszen előbb a PINKK-Pécsi 424, majd az ELTE BEAC Újbuda együttesét is két vállra fektette.

A PINKK ellen szerdán nagyon rosszul kezdett a PEAC-Pécs, sok pontot kapott, az ELTE BEAC Újbuda azonban nem tudta meglepni Csirke Ferenc együttesét. A házigazdák a nagyszünetig kilencpontos előnyre tettek szert, amit a harmadik negyedben tovább növeltek, s ezzel el is döntötték a meccset.
Csirke Ferenc: – A lepattanókon kívül minden statisztikai mutatóban a BEAC volt a jobb, mégis nyertünk. Tizennyolc eladott labdával lehet ugyan mérkőzést nyerni, mint a mellékelt ábra mutatja, de nem szokványos. A hibáink egyértelműen a koncentráció hiányára vezethetők vissza, ami talán a fokozott meccsritmus számlájára írható.

PEAC-Pécs–ELTE BEAC-Újbuda 65-59 (18-14, 16-11, 16-11, 15-23)

Női kosárlabda NB I. V.: Kovács N., Nyilas, Győrfy. PEAC-Pécs: Sánta 8/6, Wentzel 9, Strautmane 11, Kiss V. 8, Andusic 12. Csere: Sarok 6/3, Szücs R. 9/6, Kaposi 2, Habling. Vezetőedző: Csirke Ferenc. ELTE BEAC Újbuda: Smith 6, Boros 3, Czank 10/3, Mérész 10/3, Small 6. Csere: Dusanic 12/3, Koch 3/3, Szabó 8/6, Laufer 1. Vezetőedző: Balogh Judit.

A férfi NB I. B Piros csoportjában mindkét pécsi csapat vereséget szenvedett: Nyíregyháza–PVSK-Cargate 82-63, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–BKG Príma Akadémia 79-84.