Címlap Sport Szurkoljunk m...

Szurkoljunk ma a pécsi lányoknak: jönnek a törökök!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi női kosárlabda visszatért a nemzetközi porondra ebben a szezonban, s ahhoz, hogy ne érjen véget az utazás, ma győzni kellene a török Kayseri ellen az Európa Kupában. Wentzel Nóra szerint az idény egyik legfontosabb meccse vár rájuk.

Sok szép pillanatot szerzett már szurkolóinak ebben a szezonban a pécsi nőikosárlabda-csapat, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is eredményesen szerepel. Az Európa Kupában mindkét hazai mérkőzését megnyerte az NKA Universitas PEAC, legyőzte a török Aydint, amely a D csoport élén áll, valamint a jelenlegi csoportmásodik izraeli Ramlát is. Csirke Ferenc együttese a harmadik helyet foglalja el, s jó eséllyel pályázik a továbbjutásra: ahhoz, hogy ez sikerüljön, ma délután jó lenne két vállra fektetni a török Kayserit.

– A fő szempont az, hogy játsszunk egy jó meccset a törökök ellen! Ha megnyerjük, nagy valószínűséggel továbbjutunk: ma még nem leszünk sokkal okosabbak, mert a többi meccset holnap rendezik meg, de szerdán már tudni fogjuk, hogy állunk – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője. – A továbbjutás nagy sikerélmény lenne a lányoknak, mert egy kiegyensúlyozott, erős csoportban vagyunk. Ezt a meccset most meg kell nyerni!

Biztosan nem lesz könnyű, hiszen Törökországban a házigazdák nyerni tudtak egy szoros meccsen (71-63). Ráadásul szombaton a pécsi lányok pont a Sopronnal csatáztak a bajnokságban, ami nyilván elég sok energiát felemésztett.

– Ez lesz az idei szezon egyik legfontosabb mérkőzése! Mindenképpen szeretnénk győzni! Az, hogy hazai pályán játszunk, nagy előny lesz számunkra, amit megpróbálunk kihasználni. A mérkőzés egyik kulcsa a védekezés lesz, valamint az, hogy csapatként játsszunk. Meg kell találnunk a jó helyzeteket, és nyugodtan kell játszanunk az elejétől a végéig – mondta Wentzel Nóra.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Szurkoljunk együtt a lányoknak, hogy sikerüljön a bravúr!